Compromís planteja reclamar els pressupostos de l'Estat amb una declaració institucional de les Corts

Tots els partits excepte el PP donarien suport a la proposta.

El Ple de Les Corts aquest dimecres 28 de novembre
El Ple de Les Corts aquest dimecres 28 de novembre / GVA

Compromís ha plantejat als grups de les Corts una declaració institucional per a reclamar al govern espanyol que presente un projecte de pressupostos generals de l'Estat per al 2019 com més prompte millor i permetre, d'aquesta manera, que comencen les negociacions perquè siguen aprovats.

Compromís exigeix que els pressupostos contemplen les reivindicacions del parlament valencià a través de diferents resolucions i declaracions institucionals, com ara l'augment de les inversions a la Comunitat Valenciana respecte dels últims anys.

Fran Ferri, síndic de Compromís, ha explicat que comptarien amb el suport de tots els grups (necessari per a ser llegida) menys del PP, que ha mostrat certes reticències. Manolo Mata, portaveu socialista, ha assegurat que signaran per la necessitat que es presenten els pressupostos, a més d'abordar qüestions com ara el deute de la Marina en clau valenciana o la pujada del salari mínim. Tony Woodward, de Ciutadans, i Antonio Estañ, de Podem, han assenyalat que estudiaran abans el text i, si està en la línia dels seus partits, s’hi sumaran.

També et pot interessar

stats