Compromís fa el primer pas per a presentar-se a les eleccions generals amb Sumar

La formació crea una comissió negociadora formada per diversos membres per a negociar amb el projecte polític liderat per Yolanda Díaz

Executiva de Compromís, en arxiu
Executiva de Compromís, en arxiu / À Punt NTC

Compromís ha fet aquest dimarts el primer pas per a participar en les eleccions generals del pròxim 23 de juliol amb el paraigües de Sumar. La decisió l'ha pres la formació en l'executiva nacional celebrada aquesta vesprada a València. El projecte polític impulsat per la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha registrat aquest mateix dimarts la marca davant les autoritats pertinents com un partit instrumental amb l'objectiu d'aglutinar diverses formacions polítiques i entitats de la societat civil per a constituir un bloc ampli a l'esquerra del PSOE. Concorreran als comicis amb el nom de Moviment Sumar. 

En acabar l'executiva, Àgueda Micó, secretària general de Més-Compromís i coportaveu de Compromís, ha explicat que la formació aposta per la cooperació i ha creat una comissió negociadora formada per diversos membres “per a encetar un espai de treball amb altres forces polítiques”. Micó espera que aquesta fórmula siga un “revulsiu” en contra del bipartidisme i del feixisme. L'executiva de Compromís ha validat iniciar les negociacions amb el projecte Sumar.

“Els partits hem d'aprendre a parlar menys de nosaltres mateixos i hem de parlar més del que importa a la gent, ha explicat Alberto Ibáñez, coportaveu, preguntat per les llistes al Congrés que presentarà Compromís. “La intenció de Compromís és liderar una candidatura al País Valencià al Congrés dels Diputats amb altres forces polítiques, concretament en Sumar”, ha remarcat Micó. La responsable de Compromís ha dit que comunicarà oficialment a Sumar els noms de les persones negociadores.

També et pot interessar

stats