Compromís insta el govern espanyol a atorgar baixes a les persones amb menors en quarantena

La coalició valencianista posa l’accent en el fet que les cures continuen recaient majoritàriament en les dones, principals beneficiàries d’aquesta mesura

Un xiquet i una xiqueta amb les mascaretes
Un xiquet i una xiqueta amb mascareta

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, ha registrat una iniciativa parlamentària per a instar el govern d'Espanya a aprovar mesures d'urgència per a atorgar la baixa laboral a mares, pares i tutors legals que tinguen menors d'edat o persones amb discapacitat o diversitat funcional a càrrec seu i que hagen de guardar quarantena a conseqüència de la covid-19.

La coalició valencianista defensa que les baixes laborals s'atorguen indistintament a les persones cuidadores, independentment que siguen positius o estiguen vacunades, per tal de garantir que puguen fer-se càrrec de les cures de les persones que en depenen, sense generar un perjudici a la seua situació laboral.

Compromís ha remarcat que en vista de l’impediment per a accedir a una baixa laboral per no ser positiu o per estar vacunat amb la pauta completa, es genera una situació de moltíssima inseguretat laboral. Això obliga a reduir jornades o, fins i tot, a deixar la faena. 

Aquesta qüestió, assegura la formació taronja, s’ha d’abordar de manera més actual amb el fi de l'estat d'alarma i la certa normalització de la pandèmia. La coalició ha posat l’accent en el fet que les cures continuen recaient principalment i majoritàriament en les dones.

Compromís considera que la mesura que sol·licita al govern estatal donaria resposta a un problema laboral, econòmic i de conciliació de la vida personal, familiar i laboral que afecta d’una manera molt majoritària les dones. 

“Entenem que s’hi ha de donar resposta perquè les mares, pares i tutors legals no hagen de renunciar a la seua faena a conseqüència dels confinaments que s’han d’assumir per tal de controlar la situació de la pandèmia”, ha conclòs Àlvaro.

També et pot interessar

stats