Compromís exigeix per a donar suport als pressupostos estatals una condonació de 42.000 milions del deute

La formació presentarà una proposició no de llei perquè el govern es comprometa a reformar el sistema de finançament

La portaveu de Compromís-Sumar en el Congrés, Àgueda Micó
La portaveu de Compromís-Sumar al Congrés, Àgueda Micó / À Punt

La portaveu de Compromís al Congrés, Àgueda Micó, ha avançat que, en el marc de les negociacions dels pressupostos generals del 2024, exigirà al govern una condonació del deute de 42.000 milions d'euros a la Comunitat Valenciana i més inversions en les tres províncies.

A més, també posarà sobre la taula en aquestes negociacions l'ampliació de la xarxa de rodalies valenciana que, segons el parer de la diputada, "és primordial i bàsica". "Això ha de ser una realitat en aquests pressupostos generals de l'estat", ha avisat.

De fet, Micó ha anunciat en una roda de premsa al Congrés que la seua formació presentarà una proposició no de llei perquè el govern es comprometa a una reforma del sistema de finançament que situe en una millor posició financera la Comunitat Valenciana, a més de l'esmentada quitació de deute.

"En el nostre cas estem parlant de 42.000 milions d'euros de deute", ha detallat la portaveu de la formació valenciana integrada en Sumar.

L'agenda valenciana

Al seu parer, es tracta d'"aconseguir pal·liar la discriminació" de finançament que ha patit la Comunitat Valenciana històricament. "Aquesta és una qüestió que plantejarem, i com sabeu, l'agenda valenciana serà el nostre full de ruta en aquesta legislatura", ha dit.

En l'acord entre el PSOE i Sumar per a un govern de coalició també es contempla en clau territorial la posada en marxa de la línia Alacant-Múrcia o la connexió de l'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández amb les dues ciutats.

També et pot interessar

stats