Compromís denuncia "una política clara de desmantellament" de les rodalies

El senador Carles Mulet assenyala que les dades són "contundents" i mostren un desviament de la inversió cap a l'AVE

Tren de rodalies a la Comunitat Valenciana
Tren de rodalies a la Comunitat Valenciana / Arxiu À Punt NTC

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha denunciat les "pèrdues constants" de viatgers que pateixen els trens de rodalies a la Comunitat Valenciana.

Segons explica el senador de Compromís, les dades del govern espanyol mostren que dels 19 milions i mig de viatgers en el nucli de rodalies de València que es registraren el 2011, s’han anat perdent quatre milions d'usuaris cada any entre el 2016 i el 2018.

En conjunt, entre els anys 2011 i 2020 s'"han perdut 41,6 milions de passatgers", lamenta.

Carles Mulet ha assenyalat que la dinàmica continua enguany amb un descens significatiu. Així, dels 19,5 milions de viatgers de l'any de referència a les dades oficials, el 2011, es passa entre gener i octubre d'aquest 2021 als 9,3 milions.

La mateixa tendència es repeteix en el nucli d'Alacant-Múrcia on, destaca el senador, "malgrat haver-hi menys usuaris també s’ha perdut gradualment ús". Aquesta xarxa, "finalitzarà el 2021 amb la meitat d'usuaris que el 2011".

Per al senador de Compromís, les xifres "demostren una política clara de desmantellament dels ferrocarrils" al nostre territori i denuncia la creació d'un "premeditat caos per a expulsar els usuaris".

"Els passatgers han hagut de buscar-se la vida per culpa les cancel·lacions i retards mentre s'ha destinat el gruix dels diners públics a l'AVE", lamenta Mulet. 

En aquest sentit, el senador ha censurat que "no s'ha invertit en maquinària, ni en accessibilitat i tampoc s'han cobert les places de maquinistes".

 "Les dades són contundents: obliguen les persones a abandonar la rodalia, més gent a la carretera, més contaminació, despesa i risc", explica.

També et pot interessar

stats