Rodalies cancel·la en un dia 21 trens amb connexió amb l’Estació del Nord de València

Dos avaries en diferents trens han obligat a reubicar els usuaris en altres trajectes de Rodalies, cosa que ha provocat aglomeracions 

Imatge de l'Estació del Nord de València, on les persones usuàries s'aglomeren per la cancel·lació de trens
Imatge de l'Estació del Nord de València, on les persones usuàries s'aglomeren per la cancel·lació de trens / Vicent Pons
11 de novembre 2021 - 18:49

Segons ha anunciat aquest dijous el servei de Rodalies a través del compte oficial de Twitter, al llarg del dia s’han suprimit 21 línies amb connexió amb l’Estació del Nord i altres dos han tingut una avaria. Només per a dos d’aquests trajectes han oferit un servei alternatiu d’autobús: un per al recorregut entre València i Alcoi i un altre que cobria el trajecte de València a Xàtiva.

A les 14:19 hores, Renfe ha anunciat que el tren que connecta València Nord amb l’Alcúdia s'ha detingut entre les localitats de Silla i Benifaió, fet que ha obligat a enviar les persones afectades a la línia C2 amb destinació a Moixent, que ha parat en mig del recorregut per facilitar el pas de la gent d'uns vagons als altres. Segons ha informat Rodalies a través de les xarxes, "la circulació ha continuat per via única entre Silla i Algemesí, amb retards de 40 minuts en els dos sentits del recorregut".

Lorena, que viatjava en aquest últim tren, ha explicat a À Punt Notícies que, degut al transbord, s’ha endarrerit també el seu trajecte, que ha arribat a la destinació a les 16:37 hores, amb 40 minuts de retard. 

L'absència de trens també ha generat grans aglomeracions a la principal estació de la ciutat de València, on els usuaris continuaven esperant el tren de les 17:55 hores provinent de Gandia, que també s'ha suprimit. En un lapse de temps de menys d'un hora, rodalies ha anunciat la cancel·lació de quatre trajectes més amb connexió amb l'estació del Nord.

Un d'ells, amb destinació Caudiel, ha obligat també a derivar els passatgers al tren de la línea C6, amb destinació Castelló. Aquells usuaris que es dirigien a Caudiel han hagut de fer transbord a Sagunt, on se'ls ha oferit un servei alternatiu per carretera.

Una llei de mobilitat sostenible i finançament del transport

Aquest mateix dijous, el ple del Congrés ha aprovat, per 196 vots a favor, 100 en contra i 52 abstencions, la moció urgent de Compromís, partit adscrit al Grup Parlamentari Plural, "sobre la situació insostenible en què es troba el servei de Rodalies de Renfe al territori valencià".

El text, acordat entre Compromís i el PSOE, insta el Govern a "maximitzar i fomentar l'ús del ferrocarril com a mitjà de transport col·lectiu ecològic” i reclama que convoque "la Comissió de Seguiment del Pla de Rodalies, a fi d'analitzar la situació dels serveis ferroviaris de la comunitat autònoma i explorar possibles millores en la gestió i la transferència de les competències, si així ho sol·licita la Generalitat Valenciana, en el marc de la Comissió Mixta de Transferències". De la mateixa manera, sol·licita que el Govern impulse la llei de mobilitat sostenible i finançament del transport.

També et pot interessar

stats