Compromís denuncia a la Junta Electoral que Adif ha llevat “de manera unilateral” una lona de l’estació de València

La coalició recorda que l’administrador d’infraestructures ferroviàries ja no va penjar la lona, amb al·lusions al servei de rodalies, el dia de l’inici de la campanya

Lona que, segons ha denunciat Compromís, ha retirat Adif de manera "unilateral"
Lona que, segons ha denunciat Compromís, ha retirat Adif de manera "unilateral" / À Punt NTC

Compromís ha denunciat un "boicot" d'Adif a la seua campanya perquè l’administrador d’infraestructures ferroviàries ha retirat "de manera unilateral" una lona electoral de la formació, que penjava de l'Estació del Nord de València i que feia al·lusió a aquest servei de transport públic.

Per a la coalició, amb aquesta retirada, Adif "ha entrat en campanya atacant la pluralitat política i menyscabant la llibertat d'expressió, en censurar la lona que presidia el hall".

Segons ha relatat la formació, "no és la primera vegada que Renfe-Adif censura aquesta campanya". "La coalició va haver de recórrer a la Junta Electoral perquè aquesta publicitat contractada i pagada fora instal·lada a l'Estació del Nord, ja que el dia d'inici de campanya, la lona no va ser penjada per decisió de la companyia pública. Finalment, es van veure forçats a rectificar", han detallat des de Compromís.

Tractar d'emmordassar les crítiques al penós servei ferroviari que ofereix aquesta companyia, que depén del govern de Pedro Sánchez, no sols no solucionarà el problema, sinó que l'agreuja

No obstant això, fonts de Renfe han assenyalat que l'operadora no gestiona la publicitat de l'estació, ja que aquesta infraestructura l'administra l'empresa pública Adif.

Compromís veu "intolerable" aquest "atac directe a una de les formacions polítiques que concorren en aquestes eleccions municipals i autonòmiques". "Tractar d'emmordassar les crítiques al penós servei ferroviari que ofereix aquesta companyia, que depén del govern espanyol de Pedro Sánchez, no sols no solucionarà el problema sinó que l'agreuja", ha assenyalat.

Davant aquests fets, que qualifiquen de “greus”, Compromís ha tornat a recórrer davant la Junta Electoral la "nova cacicada" poques hores abans que s’esgote la campanya electoral, aquesta nit a les dotze de la nit.

També et pot interessar

stats