Compromís demana explicacions al Govern pel mal estat de la Dama d'Elx que s'al·lega per a no traslladar-la

La síndica de la coalició, Papi Robles, i la portaveu adjunta, Aitana Mas, demanaran al director general de Belles Arts, Isaac Sastre de Diego, que comparega a les Corts

Bust de la Dama d'Elx, que actualment es troba al Museu Arqueològic Nacional (MAN) de Madrid.
Bust de la Dama d'Elx, que actualment es troba al Museu Arqueològic Nacional (MAN) de Madrid / Ajuntament d'Elx

La síndica de Compromís, Papi Robles, i la portaveu adjunta, Aitana Mas, demanaran la compareixença del director general de Belles Arts, Isaac Sastre de Diego, en les Corts, juntament amb una còpia de l'informe de l'estat actual de la Dama d'Elx que ha provocat que el Govern central es negue a traslladar-la a Elx.

Segons Robles, "una peça tan valuosa com aquesta escultura ibera ha d'estar en condicions òptimes per a poder exposar-la en un museu. Per la qual cosa, ens sorprén que, si tal com se li ha dit a l'Ajuntament d'Elx, està en mal estat de conservació, es trobe en una vitrina al Museu Arqueològic Nacional".

"Evidentment cal conéixer els informes que hi ha sobre les condicions actuals en què es troba la Dama d'Elx, si ha patit algun procés recent o passat de restauració i de cura. Per això, sol·licitem que des del museu i des de la Direcció General de Belles Arts se'ns remeta la informació al respecte", ha assenyalat la síndica de Compromís.

Mas, per la seua banda, ha recordat que "la Dama d'Elx ha patit algun problema en la seua conservació al MAN, com l'episodi surrealista de la formiga que es va colar a la vitrina. Un fet que va demostrar que l'estanquitat del vidre no era l'adequada, amb les greus conseqüències que això suposa per a la correcta conservació de la peça".

"És necessària una explicació en seu parlamentària de totes les circumstàncies que envolten la negativa del Govern central a traslladar la Dama d'Elx a la seua terra. Per això s'ha demanat la compareixença del director general de Belles Arts. Volem explicacions i tota la informació. No ens quedarem en el no pel no", ha conclòs Aitana Mas.

També et pot interessar

stats