Compromís afirma que el delicte de sedició no cap en un país democràtic

L'oposició ha criticat que Mónica Oltra haja suggerit que es puga modificar el Codi Penal per a eliminar el delicte de sedició.

Compromís afirma que el delicte de sedició no cap en un país democràtic
Compromís afirma que el delicte de sedició no cap en un país democràtic
23 d'octubre 2019 - 20:51

El portaveu de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha defés, igual que Mónica Oltra, l'eliminació del delicte de sedició. Segons ell, no cap en un país democràtic avançat perquè podria aplicar-se en casos d'impediments de desnonaments. 

Ferri ha indicat que tal com està tipificat actualment, es podria extrapolar als que impediren l'enderrocament del Forn de Barraca. A més, assegura que els sorprén que siguen els únics que intenten buscar solucions al problema de Catalunya.

Per contra, el portaveu del PSPV, Manolo Mata, ha assegurat que està "molt ben" plantejat en el Codi Penal i que són conductes tipificades des de fa 150 anys.

La portaveu d'Unides Podem, Naiara Davó, ha assenyalat que ells són partidaris de poder estudiar propostes i entre elles està la reforma del Codi Penal. No obstant això, ha incidit que s'equivoquen si pensen que el tema de Catalunya és judicial, perquè el que cal fer és "política" i reprendre el diàleg.

L'oposició critica Oltra

La portaveu del PP, Isabel Bonig, ha afirmat que Oltra pretén blanquejar els secessionistes i aquells que han subvertit l'orde constitucional. Per la seua banda, el portaveu de Cs, Toni Cantó, ha assegurat que no el sorprén la proposta d'eliminar la sedició, i que demostra que Compromís "es posa una vegada més del costat dels colpistes lladres presos". El síndic adjunt de Vox, José María Llanos, ha acusat Compromís de "continuar apostant per la violència donant suport als grups violents, al colpisme i al terrorisme de carrer".

També et pot interessar

stats