Competència confirma la sanció de 16.801 euros a la productora de Francis Puig per pactar preus

L’empresa Comunicació dels Ports SA havia concorregut amb altres dues empreses per a“eliminar la competència en un determinat mercat i aconseguir els majors beneficis possibles”

Imatge d'arxiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana
Imatge d'arxiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana / Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha confirmat la multa de 16.801,7 euros imposada el 2020 per la Comissió de Defensa de la Competència de la Comunitat Valenciana a l’empresa de Francis Puig, germà del president de la Generalitat, per una infracció molt greu.

La sanció es basava en el fet que l’empresa, Comunicació dels Ports SA, havia concorregut juntament amb altres tres mercantils del mateix sector amb ofertes pràcticament idèntiques a una licitació d’À Punt. El tribunal ha entés que en el cas hi ha hagut “una conducta competitiva denominada càrtel, que implica un acord entre empreses del mateix sector amb el fi de reduir o eliminar la competència en un determinat mercat per a aconseguir els majors beneficis possibles en perjuí dels consumidors”. “Les quatre empreses expedientades utilitzaren quatre tipus o models d’ofertes amb preus idèntics”, apunta la sala.

Les altres dues empreses van ser sancionades amb 26.103 euros en el cas de Canal Maestrat i Kriol Produccions i Visualiza amb 3.337 euros. La sentència encara no és ferma i pot ser recorreguda davant del mateix TSJCV o davant del Tribunal Suprem.

També et pot interessar

stats