La comissió interdepartamental estudiarà la setmana vinent limitar les festes de Cap d'Any

El president de la Generalitat remarca que és un moment per a reunir-se però evitant trobades massives i aglomeracions

Puig, aquest dijous, a València
Puig, aquest dijous, a València / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous durant un acte de Labora, que a principis de la setmana pròxima es convocarà la comissió interdepartamental per a estudiar noves limitacions davant l'avanç de la pandèmia. Puig ha mencionat la seua aposta per limitar actes com les festes de Cap d'Any, entre altres. "No és un moment per a grans aglomeracions", ha emfatitzat.

"Hi ha un missatge clar que cal enviar. Estem de festes, però no estem per a festes", ha incidit. El president ha reiterat que cal fer reunions no massives i evitar aglomeracions. I ha reiterat, en qualsevol cas, que és important retrobar la família, sempre amb prudència.

La vacunació pediàtrica continuarà en tornar als col·legis

Preguntat per la possible obligació d'exigir el certificat covid a les terrasses dels locals de restauració, Puig ha dit que estan estudiant el tema. També ha dit que la vacunació pediàtrica s'haurà de fer a l'escola perquè de moment no hi ha dosis suficients. Dosis que rebran els menors de cinc a huit anys, que encara no han rebut la primera dosi de la vacuna.

I sobre les crítiques sobre la decisió del govern espanyol de tornar a fer obligatòria la mascareta en tots els espais, el president valencià ha incidit que la mascareta "s'ha demostrat un instrument absolutament útil". Puig ha defensat que la mesura tracta de "limitar al mínim la capacitat de contagi" i remarca la "necessitat" de la mascareta per a lluitar contra la pandèmia. En qualsevol cas, el president ha dit que el punt més important de l'acció de govern ara és l'acceleració de la vacunació.

També et pot interessar

stats