Comencen les negociacions per a canviar el model de finançament

L'objectiu és “iniciar els treballs i les negociacions polítiques necessàries per a avançar en la reforma del sistema de finançament autonòmic”.

Façana del Ministeri d'Hisenda a Madrid
Façana del Ministeri d'Hisenda a Madrid / La Moncloa

La secretària d’Estat de Finançament Autonòmic i Local ha convocat els representats de la Generalitat a la seu del Ministeri d’Hisenda aquest dimecres a les 11:30 h per a “iniciar els treballs i les negociacions polítiques necessàries per a avançar en la reforma del sistema de finançament autonòmic”.

En l’orde del dia figuren, primer, la fixació dels objectius i la pauta de treball del grup de negociació, i com a segon punt, l’anàlisi de les metodologies per a analitzar la falta de recursos de les comunitats autònomes i la manera de reequilibrar-ne la distribució.

La convocatòria confirma l’anunci de la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera del passat 19 de juliol.

Precisament aquest dimarts, Montero ha reconegut que la Comunitat Valenciana és la que té menys finançament per habitant. Per això s’ha compromés a millorar aquesta situació mitjançant un nou sistema de finançament i a aportar més recursos per a la Comunitat Valenciana fins que arribe el nou model.

També et pot interessar

stats