El col·lectiu de regants dona un ultimàtum a la ministra perquè rectifique el transvasament Tajo-Segura

El Cercle per l'Aigua analitzarà les batimetries per a comprovar "si s'ha comés prevaricació per omissió".

El Cercle per l'Aigua es reuneix amb motiu del transvasament zero
El Cercle per l'Aigua es reuneix amb motiu del transvasament zero / Europa Press

El Cercle per l'Aigua dona un nou ultimàtum a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, perquè rectifique l'anul·lació del transvasament Tajo-Segura. La comissió ha autoritzat l'enviament de 7,5 hectòmetres cúbics, per a proveïment humà exclusivament, dels 20 previstos per a novembre.

El col·lectiu de regants ha exigit que es corregisca el "disbarat" de la Comissió Central d'Explotació de l'Aqüeducte i ha amenaçat que, si aquesta decisió no canvia, "hi haurà mobilitzacions a Madrid i Múrcia a partir de l'un de desembre". Segons el cercle, aquesta decisió "no està basada en realitats ni en informes tècnics raonables".

El president del Cercle per l'Aigua, Lucas Jiménez, ha reivindicat que existeixen subsistències suficients d'aigua i que aquesta situació suposa "un descens en les possibilitats de planificació de tots els agricultors del Llevant espanyol".

A més, segons ha avançat Jiménez, l'organització ha acordat una reprovació a la ministra durant la reunió que tindrà lloc el pròxim divendres, en la qual debatran les actuacions futures. Així mateix, el Cercle per l'Aigua ha decidit estudiar la decisió d'aquest transvasament zero, en lloc dels 38 hm³ esperats per a aquest mes de novembre, i analitzar les batimetries "per si s'haguera comés algun tipus de responsabilitat o prevaricació per omissió".

Puig, "inflexible" en la defensa del transvasament

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha reivindicat aquest dilluns el transvasament Tajo-Segura com un sistema "absolutament imprescindible" que defensarà "en tot moment i en qualsevol condició". No obstant això, el president ha puntualitzat que no busca "ni confrontació territorial ni generar cap guerra de l'aigua".

Puig participarà aquesta vesprada amb els regants a Torrevella (Alacant) en la defensa de l'aqüeducte. Abans, Puig realitzarà una visita institucional a la dessalinitzadora de Torrevella, que en aquests moments funciona a un rendiment més baix del que pot tindre, per la qual cosa demanarà que es canalitze l'aigua que puga eixir d'ella per a incorporar-la també al sistema Tajo-Segura.

També et pot interessar

stats