El col·lectiu LGTBI Diversitat porta a la Fiscalia el discurs d’Abascal a Alacant

També sol·liciten que s’identifique els qui van increpar amb insults homòfobs diversos assistents al Saló del Còmic.

Moments de tensió viscuts dissabte a l’IFA entre persones suposadament vinculades a Vox i assistents al Saló del Còmic
Moments de tensió viscuts dissabte a l’IFA entre persones suposadament vinculades a Vox i assistents al Saló del Còmic / Europa Press.

El col·lectiu LGTBI Diversitat d’Alacant ha remés un escrit a la Fiscalia en el qual sol·liciten que s’investigue si en el discurs del líder de Vox, Santiago Abascal, i els de la resta d’oradors durant el míting de dissabte passat en la Institució Firal Alacantina (IFA) “s’haguera comés un delicte d’incitació a l’odi recollit en l’article 510 del Codi Penal”.

A més, ha sol·licitat que s’identifique els qui van increpar diversos assistents al Saló del Còmic d’Alacant, en un pavelló situat a la vora de l’utilitzat per Vox a IFA amb crits homòfobs. “Sol·licitem també la identificació dels agressors perquè es prenguen les mesures penals legalment establides”, han precisat. 

Demanen a la Generalitat que òbriga expedient a IFA

Així mateix, exigeixen a la Generalitat que, davant la “passivitat” de l’Ajuntament Alacant, òbriga un expedient a IFA d’acord amb el que estableix la Llei LGTBI valenciana per posar “en perill la integritat física i moral de les persones assistents al Saló del Còmic”, ja que van fer coincidir “de manera imprudent” l’acte de precampanya de Vox amb un saló organitzat durant el cap de setmana.

Vox demana al president de Diversitat que rectifique

Vox va emetre un comunicat aquest dimarts en el qual insisteix en el seu respecte a “les persones, creences i principis” i que “no valora” el comportament individual de cadascú “en la seua esfera privada o familiar”. A més, sol·licita al president de Diversitat, Toño Abad, una rectificació per dir “animals” i “homòfobs” als assistents al míting del dissabte.

Vox de Vila-real: “L’orientació sexual, a casa i al llit”

La regidora de Vox a l’Ajuntament de Vila-real, Irene Herrero, ha assegurat durant el ple ordinari celebrat aquest dimecres que són partidaris d’eliminar les banderes i els “pamflets” de temàtica LGTBI. “Cadascun es guarda la seua orientació sexual a casa i al llit", ha manifestat Herrero. 

També et pot interessar

stats