Ciutadans vota els compromissaris de l'assemblea que elegirà la nova direcció

Arrimadas, Igea i el militant valencià Ximo Aparici competiran pel lideratge de la formació.

Arrimadas en un acte a Galícia
Arrimadas en un acte a Galícia / Brais Lorenzo (Efe)

La votació per a triar els 355 compromissaris que representaran la militància de Ciutadans en l'assemblea general de la qual eixirà la nova direcció del partit al març transcorre amb normalitat, després que el cap de setmana passat haguera de posposar-se per un problema informàtic en el sufragi telemàtic.

Les bases han de decidir qui els representarà en l'assemblea de març, la composició de la qual serà decisiva per a determinar com queda l'esmena a la totalitat als estatuts presentada pel vicepresident de la Junta de Castella i Lleó i aspirant a liderar el partit, Francisco Igea.

A banda dels 355 compromissaris electes, l'assemblea compta d'entrada amb els membres del consell general eixint (uns 160), més els 16 que formen part de la gestora, i els integrants de la nova executiva (entre 20 i 50) que, excepte sorpreses, liderarà Inés Arrimadas, actual portaveu parlamentària de la formació.

Arrimadas presentarà oficialment la seua candidatura aquest diumenge, en un acte en el qual està previst que done a conéixer els altres 34 membres de la que serà la seua executiva si guanya les primàries dels pròxims 7 i 8 de març.

A més d'Arrimadas i d’Igea, representant dels més crítics del partit, s'ha sumat a aquesta carrera per la presidència del partit un tercer aspirant, un militant valencià poc conegut, Ximo Aparici, que defén la tornada a les essències de la formació.

També et pot interessar

stats