Ciutadans proposa que les Forces i Cossos de Seguretat siguen considerades un grup essencial en el pla de vacunació

El síndic Toni Cantó demanarà a la delegada de govern protocols de contingència en cas de brots a les presons i més controls als aeroports.

El coordinador autonòmic de Ciutadans, Toni Cantó
El coordinador autonòmic de Ciutadans, Toni Cantó / Ciutadans

El grup parlamentari de Ciutadans ha proposat que els membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'estat espanyol, com ara policies, militars o funcionaris d'institucions penitenciàries, passen a ser considerats personal essencial en el pla de vacunació, respectant el protocol de persones majors i professionals de la sanitat.

El coordinador autonòmic del partit, Toni Cantó, ha avançat que traslladarà la proposta aquest dilluns en una reunió telemàtica a la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero. De la mateixa manera, Cantó plantejarà la necessitat que l'Estat pose a disposició del la nostra autonomia tots els recursos contra la crisi sanitària, "fins i tot l'UME".

D'altra banda, la formació sol·licitarà que es desenvolupen protocols de contingència en cas de brots a les presons. Així, el síndic ha posat l'atenció en "la complicada situació" de presons valencianes com la de Picassent a causa de l'augment de contagis.

En la línia de la resta de propostes per a frenar la pandèmia al territori valencià, Ciutadans ha demanat que s'apliquen controls i mesures als aeroports per als viatgers procedents de països considerats de risc per l'alta taxa de contagis.

També et pot interessar

stats