Ciutadans, esmena a la totalitat dels pressupostos: "Són el divorci entre el desig del Botànic i la realitat"

La síndica a les Corts de la formació, Ruth Merino, considera que són uns comptes "irrealitzables i electoralistes”

La portaveu de Ciutadans, Ruth Merino, intervé durant una sessió de control
La portaveu de Ciutadans, Ruth Merino, intervé durant una sessió de control / Rober Solsona (Europa Press)

Ciutadans ha presentat una esmena a la totalitat del projecte de pressupostos de la Generalitat per a 2023, en considerar que són uns comptes "irrealitzables, electoralistes i una alçada de camisa per a la Comunitat Valenciana".

"Els comptes suposen el divorci definitiu entre el desig del Botànic i la realitat del dia a dia que pateixen els valencians", ha declarat la síndica de Cs en les Corts, Ruth Merino, sobre aquesta esmena que també ha registrat per la seua banda el Partit Popular.

A pare seu, encara que siguen expansius, no compliran els seus objectius, però sí que augmentaran el deute i el dèficit "fins a límits insuportables que hipotequen les següents generacions". També, ha denunciat que s'hi incloga "la partida fictícia” de 2.500 milions d'euros.

"Són el resultat de copiar i apegar els set pressupostos anteriors", ha assenyalat Merino, per a lamentar que no veu per cap lloc "la intenció de gastar correctament els diners públics ni de ser més eficients en la despesa". A més, ha tornat a retraure la pujada de sous dels alts càrrecs del Consell "en un moment en què les famílies i les empreses valencianes estan vivint una situació d'inflació i crisi". "Ens sembla lamentable —ha subratllat—, els polítics hem de donar exemple".

També et pot interessar

stats