Ciutadans elegirà el seu candidat a la Generalitat en unes primàries a l'octubre

Giner explica que s'enfronten a un procés de refundació basat en l'escolta de la societat, sense perdre els seus valors perquè "el centre fa falta, no és una moda, és una convicció"

Fernando Giner en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Ciutadans elegirà el seu candidat per a les eleccions autonòmiques del 2023 en un procés de primàries que tindrà lloc a l'octubre. Així ho ha confirmat a Les notícies del matí, Fernando Giner, portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València.

Giner ha indicat que el partit té previst resoldre el tema dels candidats a la tardor, alhora que també treballaran en la refundació del partit, després de les últimes derrotes electorals. Aquest procés podria allargar-se fins a finals d'any.

Segons ha dit, Ciutadans té un repte que són les eleccions municipals i autonòmiques de maig del 2023, "que comencen a eixir candidats perquè el partit no para" i això "paral·lel a la refundació".

Així ha avançat que "hi haurà primàries a l'octubre per a la candidatura a la Generalitat i volem començar a nomenar ja els candidats de les ciutats menudes i al setembre fer un gran acte de les principals ciutats d'Espanya".

Escoltar la societat

Quant al procés de refundació de Ciutadans, Giner ha assenyalat que "si volem ser útils hem d'escoltar la societat i anar cap on toque estar dins dels nostres valors liberals i de centre". Considera que cal "ser flexibles i adaptar-se als temps", però ha remarcat la validesa de l'opció que representa Ciutadans perquè "el centre fa falta, no és una moda, és una convicció".

És per això que en aquests moments descarta una llista conjunta amb el PP, ja que "Ciutadans és un projecte independent i sòlid i el que tracta és de tornar a ser útil i fer de frontissa".

En aquest sentit, ha recordat que dins de l'Ajuntament de València ha arribat a acords amb Joan Ribó, "que és comunista", en benefici dels ciutadans. Uns acords als quals considera que el PP no haguera arribat.

"Jo no vull blocs, els temps exigeixen un partit com Ciutadans i un projecte liberal. Si em col·loquen en un dels dos blocs, em lleven la meua utilitat"

62 deficiències en el Pla Especial del Cabanyal

D'altra banda, el portaveu de Cs a l'Ajuntament de València també ha comentat que la Conselleria de Cultura ha detectat 62 deficiències en el Pla Especial del Cabanyal i ha lamentat els retards.

"Fa ja 7 anys que governen i no poden dir que és herència del PP. És una vergonya que els que van vindre a recuperar el Cabanyal, a 10 mesos de les eleccions es troben amb un pla paralitzat", ha afegit.

Giner proposa una ciutat de València "còmoda i oberta"

Giner ha indicat que defén per a València una ciutat còmoda, "on el cotxe no siga l'enemic", amb seguretat i residències de majors, "perquè els majors puguen envellir en el seu barri", a més d'una València "oberta i amb oportunitats".

També et pot interessar

stats