Ciutadans no donarà suport a la reforma de la llei electoral valenciana

Els vots a favor dels socis del Botànic no són prou per a canviar la norma, que proposa rebaixar el llistó electoral al 3%.

El PP s'ha mostrat "satisfet" i han destacat el "bon criteri" de la formació taronja
El PP s'ha mostrat "satisfet" i han destacat el "bon criteri" de la formació taronja

El grup parlamentari de Ciutadans a les Corts ha descartat donar suport a una possible reforma de la llei electoral valenciana perquè no està disposat a renunciar a aconseguir "una llei de màxims" i això fa "impossible que es materialitze" en el que queda de legislatura. La rebaixa del llistó electoral del 5 al 3% és una de les mesures que contemplava la reforma, que finalment no tirarà avant.

El portaveu adjunt de Ciutadans al Parlament valencià, Juan Córdoba, ha assegurat que és "impossible" que en aquesta legislatura es puguen satisfer dues exigències que tenen: la circumscripció única i el principi d'una persona, un vot, perquè, per a això, cal modificar l'estatut d'autonomia.

Des del PP, s'han mostrat "satisfets" i han destacat el "bon criteri" de la formació taronja, mentre que PSPV, Compromís i Podem han criticat "aquesta contradicció" i han recordat que Ciutadans portava aquesta iniciativa en el seu programa electoral.

L'aprovació d’aquesta norma necessitava el suport de Ciutadans, ja que requereix una majoria qualificada, 66 vots, per la qual cosa no serien suficients els vots a favor de PSPV, Compromís i Podem.

Paradoxalment, Ciutadans proposa una reforma de la llei electoral a Espanya i en la descripció del seu posicionament polític afirma que ho fa “amb l’objectiu de reforçar el Congrés dels Diputats com a cambra de representació unitària del poble espanyol, millorant la proporcionalitat entre els vots i els escons obtinguts per cada partit per a reduir les desigualtats territorials”.

Tot i això, des del partit han declarat recentment que descarten que es puga aprovar una reforma de la llei electoral en el que queda legislatura al govern espanyol ja que no estan disposats a renunciar a una “llei de màxims” que no aconseguirien que s’aprovara.

També et pot interessar

stats