Ciutadans decidirà dimarts si es presenta a les eleccions del 23J

Ni la portaveu nacional, Patricia Guasp, ni el secretari general, Adrián Vázquez, han avançat la postura de la direcció taronja

La candidata a la presidència de la Generalitat, Mamen Peris, i la portaveu nacional de Ciutadans, Patricia Guasp
La candidata a la presidència de la Generalitat, Mamen Peris, i la portaveu nacional de Ciutadans, Patricia Guasp / Jorge Gil (Europa Press)

La direcció de Ciutadans ha convocat per a demà, dimarts, una reunió d'urgència del Comité Nacional del partit, l'òrgan que decidirà si presenten llistes a les eleccions generals que se celebraran el 23 de juliol.

Ni la portaveu nacional, Patricia Guasp, ni el secretari general, Adrián Vázquez, han avançat la postura de la direcció sobre aquest tema durant una roda de premsa en la seu del partit aquest dilluns, el dia en què el president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat l'avançament electoral.

Vázquez ha informat que la pròxima reunió del Comité Nacional de Ciutadans estava prevista per al dilluns de la setmana que ve i que el Comité Permanent, reunit aquest dilluns, ha decidit avançar la convocatòria per a demà, dimarts.

"Estarem tota la vesprada reunits", ha dit Vázquez en ser preguntat per la postura de la direcció del partit de cara a la decisió que haurà de prendre el Comité Nacional demà, i sense avançar tampoc quina és la posició personal sobre si presentar llistes.

Per part seua, Guasp ha indicat que demà prendran una "decisió conjunta sobre la concurrència" a les eleccions i que tampoc pot avançar si ella personalment vol que hi haja candidatura, ni, si és el cas, si vol ser candidata.

"Sánchez ha admés la derrota en convocar precipitadament eleccions", ha opinat Guasp sobre les eleccions municipals i autonòmiques celebrades ahir, que, al seu judici, eren enteses "com un plebiscit" sobre la gestió de govern, la qual cosa ha afavorit el PP.

Sobre el resultat de Ciutadans, Vázquez ha assenyalat que estan "molt orgullosos del treball" fet, encara que hagen perdut quasi tota la representació municipal i els parlaments autonòmics que tenien, i ho ha atribuït a la polarització política creixent a Espanya, que fa que un partit de centre liberal haja d'estar "remant contra vent i marea".

També et pot interessar

stats