Ciutadans tanca la porta a la fusió amb el Partit Popular

La formació celebra una convenció estatal per a reubicar-se com a "centre liberal"

Quinze anys després del seu naixement a Catalunya, Ciutadans celebra aquest cap de setmana una convenció que busca rearmar el partit i reubicar-lo com a un referent del "centre liberal" a l'estat espanyol.

El vicesecretari general del partit taronja, Edmundo Bal, ha assegurat aquest dissabte que els populars són la imatge del conservadorisme i ha tancat així la porta a la fusió amb el partit de Pablo Casado.

La formació va arribar a ser la tercera força al Congrés del Diputat amb 57 escons i el 16% dels vots l'abril de 2019, però actualment suma 10 representats a la cambra baixa. Les derrotes electorals a Catalunya, amb una pèrdua de 30 escons, i a la Comunitat de Madrid, on han passat a ser una força extraparlamentària, han devaluat la seua marca.

Així doncs, Ciutadans no descarta fer canvis en la seua imatge, com ara retocs en el logotip per a modernitzar el color o la tipografia. Més enllà de la possible transformació estètica, però, la formació liderada per Inés Arrimadas vol oferir un programa més verd i emfasitzar la utilitat com a partit capaç de pactar amb forces a la seua esquerra i la seua dreta. Els autodenominats liberals i constitucionalistes reivindiquen el seu paper com a "tallafocs" davant "populismes i nacionalismes".

En aquesta línia, el vicesecretari general, Daniel Pérez, ha assegurat que "ser de centre no significa ser neutrals" i ha posat l'accent en el fet que són "liberals sense matisos".

"Liberals" és el lema d'aquesta convenció que se celebra al Palau dels Ducs de Pastrana de Madrid i amb un aforament de vora 300 assistents. Aquest esdeveniment busca augmentar el protagonisme de les persones afiliades de base, les quals han enviat les seues propostes perquè siguen estudiades en diversos grups de treball.

La principal absència d'aquest conclave serà la del seu primer president, Albert Rivera, que ha declinat la invitació.

També et pot interessar

stats