El CIS situa el PSOE com a primera força política en les eleccions generals amb un 35,5% del vot

Al voltant del 71% de les persones enquestades es mostren "molt o bastant" preocupades per l'ofensiva israeliana a Gaza i la invasió de Rússia a Ucraïna

Pedro Sánchez en l'executiva federal del PSOE este dilluns a Madrid
Pedro Sánchez en l'executiva federal del PSOE este dilluns a Madrid / Diego Radamés (Europa Press)

El darrer baròmetre mensual del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) situa el PSOE com a primera força en estimació de vot si se celebraren eleccions generals, amb el 35,5% dels sufragis. A cinc punts de diferència, amb un 30,4% dels suports, es trobaria al PP.

Açò suposaria un canvi important respecte de l'anterior estudi publicat, en què el Partit Popular superava el Partit Socialista per un punt. Vox es mantindria com tercera força amb un 10,2% i tant Sumar com Podem perdrien suports amb un 8% i un 2,2% respectivament.

Pedro Sánchez és el preferit com a president del govern estatal per al 27,8% dels enquestats, dos punts més que el mes anterior. Menys de la meitat, un 12,5%, prefereixen a Alberto Núñez Feijóo. Santiago Abascal és el favorit per al 6,2%; Yolanda Díaz per al 5,9% i Isabel Díaz Ayuso per al 5,1%.

Quant a la valoració de líders estatals, Sánchez és el millor valorat amb un 4,39; seguit de Díaz amb un 4,19; Núñez Feijóo amb un 4,01 i Abascal amb un 2,84.

Preocupació majoritària per Gaza i Ucraïna

Sobre l'ofensiva israeliana a Gaza, el 70,4% assegura que els preocupa “molt o bastant”, un percentatge que puja 3 punts respecte al mes passat. Un 13,6% diu que “poc o res” i un 14,7% afirma estar “una mica” preocupat.

Quant a la invasió de Rússia a Ucraïna, un 71,6% de la mostra assegura que el preocupa “molt o bastant”, a un 14,7% “poc o res” i un 12,5% diu estar “una mica” preocupada.

Un terç desconeixia l'anunci de Sánchez

Sobre la decisió de continuar al capdavant de l'executiu espanyol que va anunciar Sánchez el passat 29 d'abril, un 32% de les persones enquestades la desconeixien. De les que estaven assabentades, un 41,9% valora “negativament o molt negativament” que continue al càrrec, un 36,8% “molt positivament o positivament” i un 20,5% “ni positivament ni negativament”.

També et pot interessar

stats