El CIS redueix la victòria del PSOE sobre el PP en les europees a tres punts

S'ha Acabat la Festa, encapçalada per Luis Alvise Pérez, podria arribar a ser la quarta candidatura més votada amb un 5,7% dels sufragis

La candidata del PSOE per a les eleccions europees, Teresa Ribera, durant l'inici de la campanya a València
La candidata del PSOE per a les eleccions europees, Teresa Ribera, durant l'inici de la campanya a València / Rober Solsona (Europa Press)

L'última enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) prèvia a les eleccions europees continua donant guanyador al PSOE amb fins al 33,2% dels vots enfront del 30,5% del PP. La candidatura de Dolors Montserrat es quedaria a 2,7 punts de la de Teresa Ribera i retallaria a vora la meitat l'avantatge que l'ens reportava fa dues setmanes.

El sondeig del CIS en esta ocasió no adjudica escons. Destaca la crescuda en intenció de vot de l'agrupació d'electors S'ha Acabat la Festa, encapçalada per Luis Alvise Pérez, que passaria d'un 3,8% a 5,7% i podria arribar a ser la quarta candidatura més votada.

Esta enquesta situa Vox com a tercera força amb fins a l'11% dels vots (vora un punt més) i redueix lleugerament les expectatives de Sumar, que es quedaria amb un màxim del 7,1%.

Quant a Podem, passaria del 5,4% al 3,9%, una davallada de punt i mig. Ciutadans es desplomaria respecte a l'anterior sondeig des d'un màxim del 2,6% dels sufragis a un 1,2% fa perillar la seua supervivència.

La coalició que integra ERC, Bildu i BNG, Ara Repúbliques, empitjoraria el seu resultat màxim en 1,1 punts i sumarien el 4,1% dels sufragis. Junts i Lliures per Europa veuria els seus suports reduïts a la meitat en passar d'un 3% a un 1,6% dels vots.

La davallada de la Coalició per una Europa Solidària, amb el PNB i Coalició Canària, seria molt lleugera segons este sondeig. De l'1,6% màxim que podria fer que obtingueren un escó baixarien a un 1,3%.

L'enquesta, única de les publicades en les últimes setmanes que concedeix la victòria al PSOE enfront del PP, s'ha elaborat a partir de 7.491 entrevistes telefòniques entre el 23 i el 30 de maig passats.

També et pot interessar

stats