El CIS detecta una caiguda del PSOE de vora quatre punts després de la victòria d'Ayuso

També baixen Vox i Ciutadans, mentre que Unides Podem es manté en la primera enquesta feta després de la marxa de Pablo Iglesias

Centre d'Invetigacions Sociològiques
Centre d'Invetigacions Sociològiques / CIS

El primer baròmetre d'opinió realitzat pel Centre d'Investigacions Sociològiques després de la victòria d'Isabel Díaz Ayuso en les eleccions de Madrid detecta una caiguda del PSOE i que el PP retalla distàncies. L'enquesta del CIS, feta pública aquest dimarts, reflecteix una caiguda del PSOE, de 3,6 punts. El partit socialista passa del 31,5% al 27,9% d'estimació de vot. Per contra, el PP n'ix beneficiat: puja en estimació de vot, retalla el desavantatge a la meitat i se situa a només 4,5 punts.

També baixen Vox, que passa del 15,4% al 13,7%, i Ciutadans, que s'anota un 5,3%, 1,4 punts menys que el mes anterior i després de perdre el grup parlamentari. Unides Podem, en la seua primera cita amb el CIS després de la renúncia de Pablo Iglesias, es manté en un 10,4%, a penes tres dècimes menys que a l'abril.

La crisi econòmica i el coronavirus són les principals preocupacions

D'altra banda, l'enquesta també reflecteix que la crisi econòmica i el coronavirus continuen sent, com al mes de febrer, els principals problemes d'Espanya segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes de maig, que també arreplega un increment de la preocupació per l'atur. Tot i això, baixa la preocupació per la situació econòmica 1,7 punts respecte a abril i també baixa, en aquest cas fins a 3,5 punts, la inquietud que genera el coronavirus. Per contra, les al·lusions a l'atur com un problema noten una pujada d'1,6 punts i arriben al 39,3%.

També et pot interessar

stats