CCOO i UGT lamenten el fracàs de la reforma de la 'llei mordassa'

Els sindicats han mostrat la seua “decepció” davant de la impossibilitat de tirar avant la modificació

Manifestació contra la "llei mordassa" a la plaça de l'Ajuntament de València
Imatge d'arxiu d'una manifestació contra la "llei mordassa" a la plaça de l'Ajuntament de València / À Punt NTC

Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) han mostrat la seua "decepció" davant del fracàs aquest dimarts de la reforma de la llei de seguretat ciutadana, coneguda com a llei mordassa, que ha decaigut al Congrés dels Diputats perquè no ha aconseguit el suport de la majoria de la comissió d'interior, degut al rebuig d'ERC i EH Bildu.

Ambdues organitzacions han lamentat que es mantinga en vigor la llei aprovada pel Partit Popular el 2015, que han definit com "summament lesiva per a les llibertats civils i els drets de la ciutadania" en un comunicat publicat aquest dimarts.

Des de CCOO i UGT entenen que encara hi havia marge per a la negociació i que l'aprovació del dictamen en la comissió d'interior haguera donat més temps per a buscar un consens més ampli abans de l'aprovació o rebuig definitiu de la reforma en el ple del Congrés.

Així mateix, han criticat la falta de “flexibilitat” del govern en la negociació, on, en la seua opinió, l'executiu hauria d'haver posat una "major ambició" a aconseguir l'acord.

També et pot interessar

stats