Catalá vol governar en solitari en acords puntuals amb les diferents forces

La candidata del PP ha destacat que els resultats de València han sigut "clau per a l'èxit en la Generalitat" i espera que tant València com la Comunitat Valenciana "siguen claus per a la victòria de Feijóo"

Entrevista a Mariá José Catalá, candidata del PP a l'alcaldia de València i guanyadora de les eleccions municipals

Mariá José Catalá, candidata del PP a l'alcaldia de València i guanyadora de les eleccions en una entrevista a Les notícies del matí abans de l'anunci d'eleccions generals de Pedro Sánchez, ha donat "les gràcies als 151.000 valencians" que han fet costat al Partit Popular i ha dit que "tornarem aquesta confiança amb molt de treball per aquesta ciutat".

"Feia molts mesos que notava afecte al carrer i ganes de canvi que s'ha traduït en els resultats", ha destacat. Així ha recordat que el PP ha guanyat en els 19 districtes de la ciutat, ha tret més d'un 36% dels vots i el PP és la força més votada.

Sobre si pactarà amb Vox per a governar, Catalá ha recordat que als ajuntaments, segons la llei de règim electoral, "governa la llista més votada si no hi ha una majoria que sume 17 a València i en el cas de l'esquerra no suma prou i la llista més votada és el PP, que té 13 regidors".

És per això que ha mostrat el seu interés per a governar en solitari pactant en les diferents forces. "És de veres que hauré de buscar en les forces acords puntuals en els pressupostos o en les ordenances, ja que jo vaig prometre una baixada d'impostos que aplicaré l'1 de gener de 2024, i per això cal buscar consensos i soc conscient d'aquesta realitat".

Baixada d'impostos, pla de xoc de neteja i 500 policies més

Sobre les prioritats que té quan accedisca a l'alcaldia de València el 17 de juny, ha destacat que la primera és una "baixada d'impostos de 67 milions d'euros a partir de 2024".

La segona actuació és "posar en marxa un pla de xoc de neteja de la ciutat i que la ciutadania perceba que estem atents a les seues necessitats".

La tercera acció és dotar a l'Ajuntament de València de més de 500 efectius policials per a tindre ràtio policia ciutadà "adequada".

Traspàs de poders amb "normalitat i tranquil·litat"

D'altra banda, ha dit que espera el "traspàs de poders amb normalitat i tranquil·litat" i ha avançat que en els pròxims dies començarà a parlar amb l'alcalde de València, Joan Ribó, que ahir la va cridar per a felicitar-la.

Finalment, ha destacat que els resultats de València han sigut "clau per a l'èxit en la Generalitat" i espera que tant València com la Comunitat Valenciana "seran claus per comicis nacionals i la victòria d'Alberto Núñez Feijóo".

També et pot interessar

stats