Catalá proposa abaixar un 10% el coeficient de tots els trams de l'impost de plusvàlues

El PP presenta reclamacions a l'ordenança municipal de València per a aconseguir una abaixada d'aquest impost i "ajudar a les famílies davant una inflació desbocada"

María José Català en un imatge d'arxiu
María José Catalá en un imatge d'arxiu / Twitter: @ppcv

La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha anunciat que el PP ha presentat reclamacions a l'ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, el conegut com a l'impost de plusvàlues.

Catalá ha explicat que la principal reclamació és "abaixar un 10% els coeficients de tots els trams que estableix aquest impost per a fer que la càrrega fiscal de les famílies es reduïsca".

Segons ha recordat, el Partit Popular ha presentat múltiples iniciatives per a exigir bonificar al màxim l'impost de plusvàlua, sobretot, per a casos d'herència, violència de gènere o morts per covid, "ja que estem davant un impost injust".

Per al PP, donades les actuals circumstàncies econòmiques i socials amb una inflació del 9,8%, són molts els motius que aconsellen reduir els coeficients aplicables sobre el valor dels terrenys, amb l'objectiu de disminuir la base imposable de l'impost. "Cal donar oxígens a les famílies a les quals cada vegada els costa més fer la compra, pagar la llum o posar gasolina", ha subratllat Catalá.

A València el gravamen és del 29,7%, prop del màxim

La portaveu ha recordat que el tipus de gravamen a València se situa en el 29,7%, molt prop del màxim establit en la llei reguladora de les hisendes locals (30%) i per damunt d'altres ciutats espanyoles com Sevilla, Madrid o Santander. "Per això el PP ha insistit sovint també a abaixar-lo, però, de nou, Compromís i PSOE ho han rebutjat".

La dirigent del PP ha recordat que el de plusvàlues és dels impostos que més queixes i reclamacions reben per part dels ciutadans: 2.700 reclamacions registrades l'any passat.

També et pot interessar

stats