Casado: "El PP sempre estarà al costat del govern en qüestions d'Estat, però Sánchez ha de donar explicacions"

El president dels populars ha reclamat a Sánchez que estiga "a l'altura de la confiança que ens han donat els nostres socis europeus"

Pablo Casado en l'eixida de l'octava etapa de la Volta Ciclista a Santa Pola
Pablo Casado en l'eixida de l'octava etapa de la Vuelta a Santa Pola / À Punt NTC

El líder del Partit Popular a Espanya, Pablo Casado, s'ha posicionat al costat del govern espanyol sobre la crisi de l'Afganistan durant la seua visita a l'eixida de l'octava etapa de la Vuelta a Santa Pola aquest dissabte.

Concretament, Casado ha explicat que el Partit Popular sempre "donarà suport al govern d'Espanya perquè les tasques de repatriació del personal diplomàtic i el de seguretat arribe a bon terme", així com les dels "afganesos que han col·laborat en les missions de pau de les tropes espanyoles."

També considera un encert que el president del Consell Europeu, Charles Michel, i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, donen suport a Espanya, no obstant això, opina que "el govern ha d'estar a l'altura de la confiança que els nostres socis europeus ens donen". Tanmateix, el president popular considera que no ha sigut el cas i ha fet referència al comunicat del Departament d'Estat nord-americà que agraïa a més de 20 països la col·laboració en les tasques d'eixida de l'Afganistan, però "on no estava Espanya".

Casado ha recordat les reclamacions que el Partit Popular ha estat fent al llarg de la setmana a Pedro Sánchez, a qui ha qualificat d'"absent". "El que demane és que a més dels actes a l'aeròdrom de Torrejón de Ardoz, el president done explicacions a les Corts Generals, tal com ha fet la cancellera alemanya o el president francés", ha conclòs el líder de la formació conservadora.

També et pot interessar

stats