Casado es compromet amb el finançament i garanteix "aigua per a tots"

Sobre Carlos Mazón ha assenyalat que “és un polític de raça, amb experiència en política i en la societat civil"

El president del PP, Pablo Casado, agafa la senyera al costat del nou president del PPCV, Carlos Mazón
El president del PP, Pablo Casado, agafa la senyera al costat del nou president del PPCV, Carlos Mazón / Efe

El president del PP, Pablo Casado, s'ha compromés a canviar el model de finançament autonòmic, a garantir “aigua per a tots”, a finalitzar el corredor mediterrani, a suprimir els impostos de donacions, successions i patrimoni, a abaixar en quatre punts l'IRPF i a afavorir la “llibertat lingüística” a la Comunitat quan siga president del govern.

En la clausura del congrés regional en el qual han elegit president del PPCV Carlos Mazón, Casado ha assegurat que “juga a casa” a la Comunitat Valenciana perquè la seua dona és il·licitana i ell és pare d'un alacantí.

El dirigent popular ha agraït la tasca feta fins ara per Isabel Bonig, ha donat l'enhorabona a la “pròxima alcaldessa del cap i casal", María José Catalá (nomenada secretària general del partit a la Comunitat) i ha agraït el compromís de Toni Cantó (també present en el congrés dels populars) per “treballar pel constitucionalisme i ampliar el centredreta”.

Sobre Mazón, ha assenyalat que “és un polític de raça, amb experiència en política i en la societat civil, que ara vol tornar a la seua vocació per a donar el millor de si una vegada més”.

Casado ha defensat que el PP ha oferit a l'executiu pactes en matèria d'aigua i finançament autonòmic. “El PP ha fet els deures amb tots els presidents autonòmics. Hem de tindre en compte (en matèria de finançament) els problemes de les regions més poblades i de les menys poblades, i també de ciutats com Ceuta i Melilla, i hem de tindre una posició comuna d'Estat”.

En matèria d'impostos, Casado s'ha compromés a “fer tots els possibles perquè s'abaixe l'IRPF un 4% a la Comunitat, per tal que estiga al nivell de Madrid, Andalusia i Múrcia, perquè no és possible que en una terra cosmopolita com aquesta es paguen els impostos més alts després de Catalunya i es frene a qui crea ocupació i paga nòmines”.

Sobre la llibertat lingüística, el líder del PP ha expressat el seu compromís per tal que siguen els ciutadans els qui trien la llengua en què s'escolaritzen els fills o són atesos en l'administració.

“Algú pensa que per a una operació de cataractes és millor que el metge tinga una certificació lingüística? O és millor que vinguen els millors? Perquè si no, al final ix perdent el pacient, que és qui paga impostos”.

“Sé que hi ha persones majors que s'expressen millor en valencià, però defensar la identitat no ha de ser incompatible amb la llengua que ens uneix als espanyols. El que realment importa és que no hi haja abusos a menors en els serveis socials i que l'administració els tape”, ha agregat.

També et pot interessar

stats