Casado anunciarà els candidats del PP per a les eleccions de 2019 després de les eleccions andaluses

El president del PP ha assegurat que es veu governant "prompte" perquè el país "està caient en un pendent perillós".

Pablo Casado aquest matí durant el desdejuni informatiu d'Europa Press
Pablo Casado aquest matí durant el desdejuni informatiu d'Europa Press / Eduardo Parra (Europa Press)

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha assegurat que anunciarà els candidats a les eleccions autonòmiques i municipals de 2019 després de la celebració de les eleccions andaluses del 2 de desembre i abans de la Convenció Nacional del PP prevista per als dies 18, 19 i 20 de gener. Les declaracions de Casado contradiuen les paraules del secretari general del partit, Teodoro García Egea, que dilluns va dir que els candidats es designarien "abans de l'1 de desembre". 

Casado ha fet l'anunci durant un desdejuni informatiu organitzar per Europa Press on han acudit la presidenta del Congrés, Ana Pastor, el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido i l'exministra María Dolores de Cospedal, a qui alguns sectors del partit estan impulsant com a candidata a l'alcaldia de Madrid, segons fonts del Partit Popular. Tot i això, el president del partit Popular no ha volgut donar cap pista sobre els possibles candidats del PP per a governar en certes autonomies, com en el cas de Madrid. 

El president del PP ha assegurat que es veu governant "prompte" perquè "fa falta" perquè el país "està caient en un pendent perillós" i el seu partit disposa d'un equip que, en la seua opinió, podria canviar el rumb. Per això ha aprofitat la intervenció per a fer una crida al vot útil enfront de Vox perquè en moltes circumscripcions aquesta opció política no aconsegueix escons que el PP sí que guanyaria i ha posat com a exemple el que va passar a l'Ajuntament de Madrid en 2015 "amb eixos vots, ara no governaria Manuela Carmena" ha sentenciat.

A més, ha defensat que "és tan urgent fer fora de la Moncloa Pedro Sánchez perquè té de vicepresident polític Torra i de vicepresident econòmic Pablo Iglesias, s'ha d'optimitzar el vot" fent referència també als vots a favor de Ciutadans que en paraules de Casado " en certs llocs acaben sent restes que sumen a favor de Podem".

Casado rebutja la llei sobre l'eutanàsia 

El president del Partit Popular ha explicat que el seu partit presentarà una esmena a la totalitat contra la proposició de llei del PSOE per a regular l'eutanàsia perquè "aquest problema no existeix a Espanya". 

El PP rebutja aquesta llei i defén altres com les que tenen algunes comunitats que impedeixen mantindre la vida de manera artificial. Des del Partit Popular consideren que les famílies haurien de tindre la llibertat per a decidir si no volen mantindre artificialment la vida dels malalts i que els metges també haurien de tindre llibertat de consciència. De fet, Casado ha assenyalat que el "problema" de l'eutanàsia" no exisitex a Espanya" i ha lamentat que el PSOE siga "expert a l'hora de crear problemes que no existeixen, reobrir ferides i dividir els espanyols". 

També et pot interessar

stats