Carlos Fabra anirà a juí amb els nou acusats per ajudar-lo a ocultar el patrimoni a Hisenda

Entre els encausats hi ha la família de l'expresident de la Diputació de Castelló i empresaris com el president del Vila-real CF, Fernando Roig

Imatge d'arxiu de Carlos Fabra a les portes dels jutjats de Castelló
Imatge d'arxiu de Carlos Fabra a les portes dels jutjats de Castelló de la Plana / À Punt NTC

El jutjat d'instrucció número 4 de Castelló ha obert juí oral a l'expresident de la Diputació Provincial, Carlos Fabra, i nou acusats més en el procediment penal que investiga la presumpta ocultació del patrimoni del polític a Hisenda per a evitar pagar la sanció d'1,4 milions que se li va imposar el 2013 per delictes fiscals.

Entre les persones encausades hi ha la dona de Fabra, dos fills, un gendre i cinc empresaris, entre els quals el president del Vila-real CF i de Pamesa Cerámica, Fernando Roig, o el de Facsa, l'empresa de cicle integral de l'aigua de Castelló, Enrique Gimeno.

El magistrat ha requerit als deu encausats una fiança conjunta d'1.375.276 euros a fi d'assegurar el pagament de les possibles responsabilitats civils que els pogueren imposar en cas que hi haguera una de sentència condemnatòria.

La interlocutòria assenyala l'Audiència Provincial de Castelló com a òrgan per a jutjar la causa, en la qual la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat aprecien la comissió de delictes d'insolvència punible i frustració de l'execució, alçament de béns, blanqueig de capitals i suborn.

La Fiscalia Anticorrupció demana dotze anys de presó per a l'expresident de la Diputació de Castelló, set per a la seua dona, María Amparo Fernández, i quatre per a empresaris com Roig.

El jutge instructor considera que Fabra i la dona "van ordir i portaren a la pràctica un pla per a ocultar la major part dels seus ingressos i béns patrimonials" i evitar així l'embargament dels vora 920.000 euros que el polític encara deu a l'Agència Tributària per la condemna de 2013. Segons el magistrat, en aquesta maniobra comptaren, presumptament, amb l'ajuda dels seus fills, Borja i Claudia, del marit d'aquesta, Fernando, i d'un grup d'empresaris amb els quals mantenien una relació d'amistat.

També et pot interessar

stats