Carles Puigdemont podria viatjar a Espanya com a membre de la comissió d'investigació del programa Pegasus

La plataforma Citizen Lab investiga si hi ha 150 persones més afectades per l’espionatge amb aquest programa, segons publica aquest dissabte el diari 'El Confidencial'

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont i l'actual President català, Pere Aragonès, reunits a L’Alguer
L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i l'actual president català, Pere Aragonès, reunits a l’Alguer / Lorena Sopena / Europa Press

L'advocat de Carles Puigdemont i diputat de Junts per Catalunya (JxCat), Jaume Alonso Cuevillas, considera "probable" que l'expresident de la Generalitat puga viatjar a Espanya com a membre de la comissió d'investigació del Parlament Europeu sobre el programa Pegasus, emprat en les escoltes a 65 independentistes, entre ells ell mateix. Així ho ha dit en una entrevista en Catalunya Informació l'advocat Alonso Cuevillas, que ha indicat que "és una possibilitat probable" que puga produir-se aquest desplaçament de Puigdemont a Espanya. "És evident que, si el president Puigdemont entra en territori espanyol com a membre d'una delegació del Parlament Europeu, té tota la protecció d'aquesta condició", ha indicat. Per tant, l'Estat espanyol es veuria en l'obligació de respectar-la, ha opinat.

Aquesta comissió de l'Eurocambra s'ha activat sobre el programa Pegasus i la setmana pròxima es preveu que s'aborde el denominat Catalangate en un debat en el ple.

Alonso Cuevillas és una de les 65 persones que suposadament van espiar a través del programa Pegasus, entre elles l'actual president de la Generalitat, Pere Aragonès, segons va denunciar fa dues setmanes la plataforma Citizen Lab, vinculada a la Universitat de Toronto.

La plataforma investiga ara si hi ha 150 persones més afectades per l’espionatge amb aquest programa, segons publica aquest dissabte el diari El Confidencial. En concret, el diari digital apunta que els 65 espiats inicials estarien col·laborant amb Citizen Lab per aclarir si, a través de l’accés als seus dispositius, també van espiar part dels seus contactes.

Entre els nous possibles afectats hi hauria periodistes de mitjans de comunicació catalans i estatals, segons el rotatiu. En cas de confirmar-se, seria una segona fase de l’espionatge amb afectats fora de la primera línia política. 

També et pot interessar

stats