Els candidats a la presidència del govern apareixen "suats i cremats" en la Puerta de Alcalá

Greenpeace desplega una lona de grans dimensions, en què pregunta als caps de llista pels plans ambientals amb un joc de paraules i una imatge creada amb intel·ligència artificial

Els candidats a la presidència del govern espanyol en la lona que ha desplegat Greenpeace en la Porta d'Alcalà de Madrid
Els candidats a la presidència del govern espanyol en la lona que ha desplegat Greenpeace en la Puerta de Alcalá de Madrid / Fernando Villar (Efe)

Amb bona part del país per damunt dels 40 graus i enmig d’una campanya electoral atípica per les dates plenament estiuenques, els candidats a la presidència del govern espanyol han aparegut suats, amb la pell cremada i sense cap peça de roba en la icònica Porta d’Alcalà de Madrid. Aquesta inusual imatge l’han desplegada els activistes ecologistes de Greenpeace, i en la lona de grans dimensions apel·len a les polítiques ambientals que pretenen impulsar.

En la lona apareixen els principals candidats a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez (PSOE), Alberto Núñez Feijóo (PP), Santiago Abascal (Vox) i Yolanda Díaz (Sumar). D’ells, els dos candidats de dretes apareixen somrient, i els dos d'esquerres, amb gest seriós. A tots ells Greenpeace els pregunta: "El canvi climàtic us la sua?".

La imatge, creada amb intel·ligència artificial, mostra els candidats a la presidència del govern "suosos i cremats", com apunten des de Greenpeace, patint en la seua pell alguns dels impactes del canvi del climàtic, com són les altes temperatures que actualment patim.

Aquesta cridanera lona busca, segons admeten des de Greenpeace, el “màxim compromís abans del 23J”, com ha admès l’ONG en les seues xarxes socials. Alguns dels candidats, com la de Sumar, han respost a la pregunta a través de les xarxes socials. 

També et pot interessar

stats