El candidat del PNB a lehendakari és agredit amb esprai pebre a l'eixida d'un míting

L'han traslladat a l'Hospital de Cruces, on l'han atés i l'agressor ha quedat detingut

Imanol Pradales, en una imatge d'arxiu durant la campanya electoral
Imanol Pradales, en una imatge d'arxiu durant la campanya electoral / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
16 d'abril 2024 - 20:16 Actualitzat: 16 d'abril 2024 - 21:38

El candidat a lehendakari del PNB, Imanol Pradales, ha sigut agredit aquest dimarts de vesprada després de participar en un míting a Barakaldo, quan l'ha assaltat una persona, que li ha ruixat una substància química a la cara, segons ha avançat l'ens públic EITB. Han traslladat el candidat a l'Hospital de Cruces per a atendre'l i l'agressor ha quedat detingut, segons aquest mitjà.

Pradales hauria patit l'agressió després de fer un míting i, quan es dirigia a la seu d'EITB per a participar en el debat electoral amb la resta d'aspirants de la lehendakaritza. El president del PNB, Andoni Ortuzar, que intervenia en el míting després de Pradales, ha explicat que "l'han ruixat amb un esprai pebre i han hagut de portar-lo a Cruces a netejar-li els ulls".

Segons ha informat el partit a les 21:20 hores, Pradales ha abandonat l'hospital i participarà finalment aquesta nit en el debat electoral amb tots els candidats que ha programat la televisió pública basca.

Ortuzar ha afirmat que no saben a què respon, però que "aquest tipus de comportaments i successos ens han de portar com a societat a la reflexió de si tot això que estem vivint, d'estirar, de tensar, de crear divisió, de crear crispació, és el camí per a una societat com la basca". Segons ha dit, "en opinió del PNB, no: aquest no és el nostre camí".

Les mostres de solidaritat entre els polítics no han tardat. Entre altres, la del president del govern, Pedro Sánchez, que ha mostrat el suport al candidat a través d'un missatge en X. "En democràcia no tenen cabuda les agressions. Mai. A ningú", ha afirmat.

També el president de la Generalitat, Carlos Mazón, s'ha pronunciat en les xarxes socials. "La meua condemna a aquesta agressió i tot el meu suport a Imanol Pradales", ha escrit.

El candidat d'EH Bildu a Lehendakari, Pello Otxandiano, també s'ha solidaritzat en xarxes. "Espere que es recupere per a poder participar en el debat d'aquesta nit", ha dit en arribar a la televisió pública.

També et pot interessar

stats