El CIS pronostica un 'sorpasso' d’EH Bildu al PNB

Sumar i Podem superarien per la mínima la barrera electoral del 3% dels vots

Cartells electorals als carrers de Vitòria
Cartells electorals als carrers de Vitòria / Adrián Ruiz Hierro (Efe)

Euskal Herria Bildu guanyaria les eleccions al Parlament basc del pròxim 21 d'abril i podria traure fins a dos punts percentuals al PNB, segons l'enquesta que ha fet pública aquest dimecres el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

Segons aquest treball fet sobre 4.025 entrevistes dutes a terme entre el 4 i el 8 d'abril, la coalició abertzale seria la primera força a diferència del que recollia l'anterior sondeig del CIS difós l'1 d'aquest mes. En aquest cas no assigna escons.

En aquesta última enquesta, Bildu aconseguiria entre el 34,2% i el 35,1% dels vots; li seguiria el PNB amb entre el 32,6 i el 33,5%; el PSE-EE aconseguiria entre el 13,3% i el 14,1% dels suports, i el PP entre el 6,7% i el 7%.

Al límit del 3% dels vots, percentatge mínim per a assolir representació, però en cadascuna de les circumscripcions i no en el conjunt del País Basc, es trobarien Sumar, amb entre el 3,1 i el 3,6% dels vots; Elkarrekin Podem-AV, amb entre 3,1 i 3,2% i Vox, amb entre el 2,7% i el 3% dels vots vàlids.

També et pot interessar

stats