Camps reitera que és innocent i carrega contra Anticorrupció i Puig: "És un escàndol absolut"

L'expresident valencià denuncia ser víctima d'una persecució "histèrica, fanàtica i brutal" i confia que serà absolt en el nou juí pel contracte de Fitur a la trama Gürtel

Camps, aquest dilluns en arribar a l'Audiència Nacional
Camps, aquest dilluns en arribar a l'Audiència Nacional / À Punt NTC

L'expresident de la Generalitat Francisco Camps torna a seure aquest dilluns al banc dels acusats en l'últim juí pendent vinculat amb el cas Gürtel. Se l'acusa, junt amb altres 26 persones —entre les quals hi ha tres exconsellers de l'administració autonòmica—, d'haver adjudicat irregularment a la trama corrupta l'expositor valencià de Fitur el 2009. En arribar a la seu de l'Audiència Nacional, a San Fernando de Henares (Madrid), Camps ha tornat a declarar que és innocent i s'ha mostrat confiat que resultarà absolt, com en la resta de processos als quals s'ha enfrontat en els últims anys. "Confie en la justícia, en el funcionament de l'estat de dret espanyol i que, com en les altres nou causes, açò acabe com ha d'acabar: amb l'absolució", ha assenyalat als mitjans de comunicació que l'esperaven fora del tribunal. 

L'exmandatari valencià ha insistit en el relat que ha defensat moltes altres vegades i ha tornat a denunciar que és víctima d'una "persecució" per part de la Fiscalia Anticorrupció i de l'actual cap del Consell, Ximo Puig. "És un escàndol absolut", ha dit. Així, Camps ha acusat el ministeri públic de tractar de "destruir" el seu treball com a president de la Generalitat, ha sostingut que tots els contractes que es tancaren per a aquella edició de Fitur el 2009 "estaven ben fets" i que cap de les persones jutjades "s'ha emportat un sol euro a la butxaca". "No hi ha hagut ni una sola transferència de diners públics a cap lloc que no fora el pagament de les coses que es van fer amb aquests contractes. No hi ha malversació de fons públics, ni enriquiment injust, ni diners per al PP", ha proclamat. 

L'expresident popular (2003-2011), que s'enfronta a dos anys i mig de presó i deu d'inhabilitació per delictes de prevaricació i frau, ha aprofitat l'atenció mediàtica per a tornar a carregar contra Ximo Puig. L'acusa de perseguir-lo "de manera absolutament histèrica, fanàtica i brutal" i de ser el responsable que ell estiga ara segut al banc dels acusats en aquesta darrera causa. "Espere que per fi aquest malson, que és molt llarg, dur i brutal, acabe d'una vegada per totes", ha confiat. 

També et pot interessar

stats