Camps nega haver donat instruccions per a adjudicar contractes a la trama Gürtel

L'expresident diu que està tranquil i defensa que les adjudicacions van ser "correctes, segur".

L'expresident de la Generalitat, junt amb el seu advocat, aquest dijous
L'expresident de la Generalitat, junt amb el seu advocat, aquest dijous / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

L'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, ha assegurat que ell no va donar "cap instrucció" per a adjudicar contractes a empreses de la trama Gürtel, i ha insistit que les adjudicacions foren "correctes, segur". També ha lamentat que després de 10 anys se l’està intentant "recol·locar un altra vegada en la matriu" de la causa judicial que investiga Orange Market.

Després de fer-se públic que l'Audiència Nacional reobrirà la peça 5 del cas Gürtel per a indagar en les adjudicacions de la Generalitat a l'empresa Orange Market i que Ricardo Costa l'haja assenyalat directament com a inventor del finançament il·legal del PPCV, Camps s'ha mostrat tranquil perquè la causa ja ha sigut enjudiciada i sentenciada.

Ha recordat que en 2009 ja van passar els testimonis pel jutjat "per a dir que no van rebre cap directriu" i que el Tribunal Superior de Justícia va decidir no investigar-lo per aquesta causa. Camps entén la reobertura de la investigació d'Orange Market com una "mena de revisió" del juí pel cas dels trages, en què no va ser condemnat.

Davant de l'escenari que ara s'obri, l'expresident autonòmic ha optat per tirar d'ironia i ha afirmat que, després que s'hagen filtrat les gravacions de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, amb l'excomissari Villarejo, va pensar que prompte li tocaria a ell. "Alguna cosa em caurà aquesta setmana perquè sempre que ocorre algun fet a l'esquerra després em toca a mi, des dels últims nou anys".

També et pot interessar

stats