Camps denuncia que Puig està obsessionat amb ell i que totes les denúncies són una "estratègia de l'esquerra"

L'expresident afirma que s'ha demostrat que la Fórmula 1 a València va ser "un èxit absolut i continuem vivint dels rèdits d'aquella aposta espectacular"

Francisco Camps, aquest dimarts davant de la premsa
Francisco Camps, aquest dimecres davant de la premsa / À Punt NTC

L'expresident de la Generalitat Francisco Camps ha comparegut davant la premsa per a opinar sobre l'arxivament de la causa que tenia pendent per la Fórmula 1 de València. Camps ha denunciat que l'actual president de la Generalitat, Ximo Puig, està obsessionat amb ell i que totes les denúncies són una "estratègia de l'esquerra". Camps ha carregat contra l'actual cap del Consell, a qui ha acusat d'encetar totes les querelles contra ell per a poder arribar al poder en la Generalitat. Sobre si tornarà a la política en primera línia, ha dit que seria un bon candidat i alcalde de València amb el PP.

Camps ha fet un repàs per les cinc imputacions en dos jutjats relacionades amb la Fórmula 1, "totes arxivades", com la creació de Valmor, la compra de Valmor per la Generalitat, els contractes que des del circuit de Xest es van fer, la construcció del circuit urbà i el possible finançament del PP per aquesta construcció, ha detallat.

Per a l'expresident del PP valencià, "la Fórmula 1 a València va ser un èxit absolut i continuem vivint dels rèdits d'aquella aposta espectacular que va fer València per portar un dels grans esdeveniments que es continua celebrant per tot el món".

Segons Camps, l'esquerra el persegueix tots aquests anys i Puig ha recorregut tota absolució, arxivament o sobreseïment que s'ha produït sobre la seua persona utilitzant els advocats de la Generalitat. "Ximo Puig ha estat davant i darrere de totes les imputacions, totes les denúncies, les querelles i recursos que jo he tingut des del primer moment".

"Ximo Puig ha estat davant i darrere de totes les imputacions, totes les denúncies, les querelles i recursos que jo he tingut des del primer moment"

Per a l'excap del Consell, hi ha una estratègia política del PSOE i Compromís darrere de la seua persecució, ja que són conscients "que si Camps és desimputat, l'esquerra deixa la presidència de la Generalitat i són vasos comunicants".

Així, ha remarcat que Mónica Oltra diu constantment que "ens tornen els diners, però ella no li tornarà la dignitat a la xica sobre qui va abusar el seu exmarit, com Puig que parla sempre dels diners dels valencians". Camps ha assenyalat que tant Puig i Oltra han aconseguit que la Generalitat siga condemnada en ferm per 800.000 euros per costes processals en les instàncies del Tribunal de Comptes, "caldria dir-los que ens tornen els diners".

D'altra banda, Camps ha dit que no entén com des de Barcelona es continua apostant per la Fórmula 1, "sense cap tipus de manifestació en contra de l'esquerra populista independentista catalana", i a València hi haja aquesta "acritud tan exagerada i constant contra la Fórmula per part de la mateixa esquerra populista".

"No entenc com es vol anul·lar un conveni que diu que són els privats els que han de fer front a la inversió"

A més, ha reiterat que aquesta infraestructura no la paguen els valencians sinó els promotors i propietaris dels terrenys, on hi ha dues avingudes ara construïdes que formen part del circuit, l'avinguda de França i el passeig de l'Albereda. "No entenc com es vol anul·lar un conveni que diu que són els privats els que han de fer front a la inversió", ha afegit Camps.

A continuació, ha fet un relat de les nou imputacions sobre la seua persona des que el 2009 va començar el cas dels trages pel qual va dimitir com a cap del Consell "per a defendre'm en els tribunals", fins ara, en les quals en cap ha sigut condemnat.

Les compareixences públiques de l'expresident Francisco Camps l'endemà d'una sentència judicial favorable són ja un clàssic i hui no ha sigut una excepció. Camps hi ha tornat a parlar després que hagen arxivat l'última de les causes sobre la Fórmula 1 que hi havia contra ell i en van nou de deu. Li queda encara respondre per una peça separada de la Gürtel. Camps ha anunciat que recorrerà en contra en la Unió Europea perquè afirma que forma part "d'una conspiració socialista".

També et pot interessar

stats