Camps critica que ara siguen "herois" els que han canviat la seua versió judicial

Assegura que no es va preocupar mai de com funcionaven les contractacions ni va contractar gerents ni responsables d'entitats.

Francisco Camps, durant la compareixença a les Corts

L’expresident de la Generalitat Francisco Camps ha criticat que ara siguen “herois” per a “l'esquerra” aquelles persones que en el passat eren “malvats i injuriats”, i en el seu “legítim dret de defensa” han canviat la seua versió respecte al presumpte finançament irregular del PP perquè busquen una negociació amb la Fiscalia Anticorrupció.

Així, ha indicat que només l'exsecretari general Ricardo Costa ha variat la seua declaració, segons ell, per “algun tipus d'acord”. “La resta de l'equip econòmic” continua dient que era un sistema “absolutament regular, legal i ajustat al procediment”.

En la comissió de les Corts que investiga els contractes de la Generalitat amb la trama investigada en l'operació Taula, del cas Imelsa, Camps ha assegurat que desconeixia “íntegrament” l'operació Taula, de la qual no té “ni la més mínima idea de què va”.

En ser preguntat per la Fundació Jaume II el Just, vinculada a la investigació, ha admés que ell en 1998 va impulsar, com a conseller d'Educació, la creació que la fundació i que es va consensuar amb el PSOE, però ha remarcat que no va tindre res a veure amb les adjudicacions ni les contractacions perquè aquest no era el seu paper.

Així mateix, ha insistit que com a president de la Generalitat “mai” es va preocupar de com funcionaven les contractacions i mai va contractar a gerents ni a responsables d'entitats. De fet, ha dit que l'única cosa que triava era als consellers del seu govern. "Estic supersatisfet del treball que vaig fer com a president de la Generalitat", ha subratllat. 

En la seua quarta compareixença en una comissió d'investigació, Camps també ha qüestionat la legislatura “fracassada” del que ha qualificat “d’esquerra catalanista i comunista”.

Camps, “en plena forma” per a guanyar unes eleccions

L’expresident de la Generalitat també ha manifestat trobar-se “en plena forma” per a fer campanya electoral i, fins i tot “guanyar-la”. Tot i valorar com “extraordinàries” les candidatures populars “a València i Madrid” ha reconegut que estaria “encantat de la vida” de tornar a primera línia política si el partit li ho demana; una circumstància que, segons  ha reconegut, no s’ha produït. 

Camps s’ha mostrat “supersatisfet” del treball que va fer com a president de la Generalitat i, per contra “superintranquil” que Podem es trobe en el panorama polític.

També et pot interessar

stats