Caballero sobre el ficus monumental danyat: "S'investigarà i s'estudien accions legals per a protegir els arbres"

Dijous algú va fer vint orificis en el tronc del ficus de la plaça d'Espanya per a injectar substàncies verinoses

Ficus atacat a la plaça d'Espanya de València
Ficus atacat a la plaça d'Espanya de València / Europa Press

El portaveu de l'equip de govern a l'Ajuntament de València, Juan Carlos Caballero, ha assenyalat aquest divendres que, a més d'investigar els danys causats al ficus monumental situat a la plaça d'Espanya, el consistori estudia "les accions legals que siguen oportunes per a protegir l'arbratge de la ciutat".

Caballero ha afirmat que aquest és "un patrimoni natural de tots els valencians" i ha rebutjat accions com les realitzades contra el citat ficus.

El responsable municipal s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa posterior a la junta de govern local, preguntat per si l'Ajuntament té previst posar vigilància als voltants del ficus atacat en la plaça d'Espanya o portar aquest assumpte a la Fiscalia.

Juan Carlos Caballero, també portaveu del PP, ha comentat que "el regidor competent en matèria de Parcs i Jardins", el segon tinent d'alcalde i portaveu de Vox, Juanma Badenas, "ja ha anunciat una investigació" pels atacs a aquest arbre.

"S'investigaran els fets i s'estan estudiant, evidentment, les accions legals que siguen oportunes per a poder protegir l'arbratge de la nostra ciutat, que és un patrimoni natural de tots els valencians", ha asseverat Caballero.

"Conductes com les que estem veient, com ha succeït amb aquest ficus, no volem que es tornen a repetir", ha postil·lat el regidor.

Compromís critica Badenas

Per la seua banda, el regidor de Compromís, Sergi Campillo, ha criticat l'alcaldessa, María José Catalá, per situar un "irresponsable, incompetent i que nega l'evidència científica" (en referència al regidor de Vox Juanma Badenas) al capdavant de l'arbratge d'aquesta ciutat.

"L'alcaldessa no pren les mesures adequades per a evitar accidents de major gravetat en el futur, la qual cosa no vol dir que no hi haurà més accidents, sempre n'hi haurà en una ciutat amb tant arbratge com València. Però posar un irresponsable al capdavant d'aquesta regidoria tindrà conseqüències a futur", ha manifestat.

També et pot interessar

stats