L’Ajuntament de València denuncia un nou intent de "matar" el ficus de la Plaça d’Espanya

Badenas, regidor de Parcs i Jardins, ha avisat que “pillaran l’arboricida” i ha demanat la ciutadania que estiga "expectant i atenta a qualsevol atac"

Ficus víctima de l'atac químic a la Plaça d'Espanya
Ficus víctima de l'atac químic a la Plaça d'Espanya / Ajuntament de València

El segon tinent d'alcalde i regidor de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de València, Juanma Badenas, ha denunciat aquest dijous que la passada nit s'ha produït un "nou enverinament" al ficus de la Plaça d'Espanya, amb "20 nous orificis" per a "la injecció de substàncies verinoses" per a tractar de "matar-lo".

Davant aquesta situació, ha fet "una crida a tots els ciutadans" de València perquè estiguen "expectants i atents a qualsevol atac" que es puga produir "no solament a aquest arbre, sinó també a la resta del patrimoni arbori que tenim a la ciutat".

"Hem d'estar tots molt concernits i hem d'estar preocupats per a tractar d'evitar que es produïsquen aquests atacs", ha expressat Badenas, que ha avisat: "Pillarem l’arboricida de València".

Badenas ja va indicar aquest dimecres que el consistori investigaria les "agressions" contra arbres de la ciutat després de detectar que al ficus de la plaça d'Espanya se li havia injectat "algun tipus de substància tòxica". A més, l'edil va convidar al seu despatx l'autor del mal a aquest exemplar perquè explique "si ho ha fet per odi, per motius ideològics o per alguna raó personal".

També et pot interessar

stats