Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

El Botànic aplaudeix la decisió de Volkswagen i l’oposició critica Puig per anunciar el projecte abans de tindre'l confirmat

El PP vol veure "negre sobre blanc" de la gigafactoria i demana una comissió mixta que faça el seguiment d’aquest projecte

La decisió de Volkswagen d'instal·lar-se finalment a Sagunt ha sigut tema de conversa aquest dimecres a les Corts, on se celebrava ple / Flickr Corts

Els grups del Botànic celebren la confirmació del grup Volkswagen, de tirar avant la gigafactoria de bateries elèctriques, mentre que des de l’oposició lamenten la incertesa que, des del seu punt de vista, ha generat el cap del Consell, per haver anunciat el projecte quan no tenia assegurada la decisió del grup automobilístic.

La síndica socialista, Ana Barceló, ha destacat que la decisió del grup Volkswagen és una "notícia extraordinària" i una "fita" de les últimes dècades que beneficiarà "la Comunitat Valenciana". Així, Barceló ha destacat que els socialistes gestionen bé "el bé comú" i "l'economia i la transformació".

A més, ha destacat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, va veure aquesta oportunitat "des del principi" i ha insistit a destacar aquesta "fita importantíssima" per a la recuperació econòmica.

Compromís: el projecte "dona credibilitat" al canvi del model productiu

Des de Compromís, Papi Robles ha destacat que és una "bona notícia" l'acceptació del Perte per part de Volkswagen, i ha defensat que això suposa que la Comunitat Valenciana és un "espai segur" per a les inversions. En opinió de Robles, notícies com la de Volkswagen "donen credibilitat" al canvi del model productiu pel qual advoca el Consell, que és un "govern que gestiona bé" i que "parla i resol" els problemes quan n'hi ha.

Lima destaca l'avanç "ecosocial"

Per la seua banda, des d’Unides Podem, Pilar Lima també ha celebrat la notícia i ha destacat l'"esforç important" i la inversió de fons públics que han possibilitat l'arribada de la multinacional, que espera que es traduïsca en "milers de llocs de treball de qualitat".

Lima ha destacat que Sagunt és una zona que ha patit durant dècades les conseqüències de la desindustrialització i ha expressat el seu desig que aquest projecte permeta "avançar en clau ecosocial" i "canviar el model i recuperar la indústria".

Quan s'anuncia alguna cosa, s'ha de tindre signadaMaría José Catalá - Síndica popular

La visió no era tan positiva des de la bancada de l’oposició. La síndica popular, María José Catalá, ha retret a Puig que "quan s'anuncia alguna cosa, s'ha de tindre signat" i ha defensat que s'ha generat aquests mesos un "moment de tensió gens seriós". A més, ha expressat el seu desig de veure "negre sobre blanc" de la gigafactoria.

La síndica ha insistit en la seua idea de crear una comissió mixta en les Corts perquè faça un seguiment d'aquest projecte que "transcendeix a aquest govern i a aquesta legislatura", per la qual cosa ha advocat per un "consens polític" al voltant de la indústria que implantarà Sagunt al Camp de Morvedre.

Ciutadans critica que s'anunciara "a bombo i platerets"

Ruth Merino, de Ciutadans, considera que Volkswagen ha adoptat "la millor decisió" i ha destacat "tot allò bo que portarà per a la Comunitat Valenciana i per a Espanya". No obstant això, ha criticat que Puig anunciara "a bombo i platerets" la gigafactoria quan, al seu judici, no estava confirmada.

La síndica espera que no se li posen traves administratives a Volkswagen i les empreses dels voltants i ha assenyalat que estaran "molt pendents" que avance el projecte "malgrat els socis de Puig".

Puig s'ha salvat per la campanaAna Vega - Síndica de Vox

Des de Vox, la síndica Ana Vega ha assenyalat que Puig s'ha "salvat per la campana" i ha criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, està posant "pals a les rodes". Així mateix, ha criticat la "gestió inexistent" del Botànic.

No obstant això, Vega ha admés que la notícia de la instal·lació de Volkswagen a Sagunt és "molt bona" quant a inversions i ocupació, però ha lamentat la falta de gestió que han generat aquestes "anades i vingudes" de la gigafactoria de bateries.

el Camp de Morvedre