El Botànic acusa el PP d'utilitzar les institucions per a "criminalitzar" Oltra mentre que l'oposició li demana dimitir

Un òrgan del Parlament Europeu ha acceptat investigar la Conselleria d'Igualtat pels casos d'abús sexual a una menor tutelada per la Generalitat

Imatge d'arxiu de l'hemicicle de les Corts, el passat 20 d'octubre de 2021
Imatge d'arxiu de l'hemicicle de les Corts, el passat 20 d'octubre de 2021 / Rober Solsona (Europa Press)

Els grups del Botànic han acusat aquest dijous al PP de fer un ús "partidista" d'institucions com la Comissió de Peticions del Parlament Europeu per a intentar "criminalitzar" a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra. L'Eurocambra, a través d'aquest òrgan, va demanar dimecres a la Comissió Europea que investigue el paper de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, dirigida per Oltra, pel cas d'abusos sexuals a una menor tutelada en un centre de menors. En aquests fets estava involucrat també l'exmarit de la consellera, educador en aquestes instal·lacions, a qui la justícia ha condemnat a cinc anys de presó. La sol·licitud s'ha acordat després d'un escrit que ha presentat la diputada del PP a les Corts Elena Bastidas en la Comissió de Peticions de l'Europarlament. 

Oltra, que aquest dijous es trobava a Madrid, no ha volgut fer cap declaració sobre aquesta investigació. Des de Compromís consideren que el PP ho presenta i el PP se n'aprofita i denuncien que els populars estan orquestant una "cacera" contra Mónica Oltra. El síndic a les Corts, Fran Ferri, ha remarcat que la presidenta d'aquesta comissió, l'exministra del PP Dolors Montserrat, "ha sigut denunciada en reiterades ocasions per dirigents de diferents grups del Parlament per fer-ne un ús partidista".

PSPV i Unides Podem, els altres dos grups del Botànic, han retret també al PP aquesta acció. Per al síndic socialista, Manolo Mata, aquesta és una operació "una miqueta desagradable" del PP, a qui ha acusat d'estar "utilitzant perversament les institucions". La portaveu adjunta d'Unides Podem, Estefanía Blanes, lamenta que "hi ha qui vol traure un rendiment polític" dels fets, perquè "ja hi ha una sentència que ha dictaminat qui són els responsables, i recorda que ni la consellera ni el departament estan condemnats. Per això, com que els abusos ja estan jutjats, ha demanat evitar caure en "demagògia".

Davant les crítiques del govern valencià, l'oposició insisteix que Oltra hauria de presentar la dimissió o ser destituïda. Des del PP, la diputada Elena Bastidas ha incidit que "no és habitual" que s'accepten aquest tipus de peticions en el Parlament Europeu. "Ara ha sigut admesa a tràmit la petició realitzada pel PPCV i, el més decebedor, és que ha tirat avant amb l'oposició del PSOE, cosa que no és habitual".

La síndica de Ciutadans, Ruth Merino, ha insistit per la seua banda a demanar la destitució de la vicepresidenta del Consell i ha reclamat que "assumisca responsabilitats polítiques per un cas tan greu". A la petició de dimissió d'Oltra s'ha sumat també la portaveu de Vox, Ana Vega, qui ha retret al Botànic que fa quasi set anys que governa la Comunitat Valenciana i no ha millorat el model de gestió de menors del PP: "Ara serà la UE la que els farà passar vergonya i els dirà que ho estan fent malament", ha rematat.

També et pot interessar

stats