Borrell no considera progressista Esquerra Republicana, però diu que la investidura depén que algú s'abstinga

L'exministre socialista crida a la responsabilitat del PP perquè hi haja govern.

José Luis Ábalos, Adriana Lastra, Gabriel Rufián i Marta Vilalta, aquest dijous, abans de la reunió en el Congrés
José Luis Ábalos, Adriana Lastra, Gabriel Rufián i Marta Vilalta, aquest dijous, abans de la reunió en el Congrés / Javier Lizón (Efe)
29 de novembre 2019 - 15:45

L'endemà de la reunió entre PSOE i ERC, que va culminar sense avanços importants, l'exministre d'Afers Estrangers, UE i Cooperació en funcions, Josep Borrell, ha assenyalat que no considera ERC com una força progressista. No obstant això, ha admés que els números són els que són i ha apuntat a la responsabilitat del PP per a facilitar la formació del govern. 

Borrell ha admés que la situació política que es viu a Espanya és "anòmala", perquè la investidura depèn de la posició que adopte un partit independentista que té el seu líder condemnat per sedició. No obstant això, ha dit que la conformació del govern exigeix que algun partit s'abstinga.

L'exministre ha assegurat que si el PSOE està negociant amb ERC és perquè el PP "no vol de cap manera" facilitar la investidura de Pedro Sánchez i ara el que estan discutint és "a quin preu".

Borrell ha responsabilitzat així al partit de Pablo Casado que els socialistes s'hagen vist obligats a negociar la investidura amb Esquerra malgrat que el seu "nacionalisme irredempt" estiga en "els antípodes d'una postura progressista".

"Qualsevol acord amb Esquerra Republicana no serà fora de la Constitució"

En concret, sobre les negociacions entre PSOE i ERC, ha assenyalat que "discrepen molt en moltes coses", ha indicat que els independentistes faran el que consideren pertinent per als seus interessos partidistes. "Si ho fan, no ho faran per fer-li un favor a Espanya, però independentment de les seues raons necessitem un govern", ha explicat. "A quin preu?", s'ha qüestionat Borrell, "d’això es va parlar, però el que ha quedat clar és que qualsevol acord no pot fer-se fora del marc constitucional".

També et pot interessar

stats