Bonig: "Els nacionalistes i l'esquerra volen fer de l'educació un arma de transformació social"

La presidenta del PPCV demana suport el president del Govern, Pedro Sánchez, davant del drecret de plurilingüisme.

Isabel Bonig (centre) en un acte a Castelló
Isabel Bonig (centre) en un acte a Castelló / Núria Navarro i Arturo Monedero

Isabel Bonig ha fet una valoració del nomenament de Pedro Sánchez com a nou president del Govern, que qualifica de legítim i democràtic però poc ètic per la forma en què Sánchez ha arribat al càrrec.

La presidenta i portaveu del Partit Popular en les Corts ha mostrat preocupació pel que pot suposar l'arribada de Sánchez per als interesos de la Comunitat Valenciana, en termes d'inversions, del Pla Nacional de l'Aigua, del model lingüístic educatiu i del canvi del model de finançament de les autonomies.

Bonig demana a Sánchez, i també a Ximo Puig, que es negocie el canvi del model de finançament perquè "és necessària una millor redistribució dels fons en el finançament autonòmic", que supose millors condicions per a la nostra Comunitat. A més, espera que Sánchez defense el trasvassament Tajo-Segura dins del Pacte Nacional de l'Aigua, enfront del recurs de Castella-la Manxa.

També ha fet referència al decret de plurilingüisme, i demana a Sánchez que mantinga la postura de l'anterior govern de Rajoy front al govern valencià. Bonig considera una "imposició de la immersió lingüística, que no respecta la decisió dels pares a l'hora d'escollir la llengua en què volen que els seus fills estudien". Per a la presidenta del PPCV "els nacionalistes i l'esquerra volen fer de l'educació un arma de transformació social", un procés que diu que ja es va dur a terme en el País Basc, en Catalunya i en Balears. 

Precisament, també ha acusat a Sánchez de tindre "pactes ocults amb els nacionalistes bascos i catalans" i li demana que mantinga l'aplicació de l'article 155.

D'altra banda, es mostra sense por a les urnes, defensant que el Partit Popular "va a ser un partit que estiga en el carrer, que recupere els seus principis" i que continuarà treballant.

També et pot interessar

stats