Bonig anuncia una reunió "dura" amb Puig per a aquest dimecres

La líder del PPCV critica que Oltra demane restriccions més dures des de Compromís quan ella forma part del Consell.

L'alcalde de Moncofa, Wenceslao Alós, junt amb la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, aquest dimarts
L'alcalde de Moncofa, Wenceslao Alós, junt amb la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, aquest dimarts / Europa Press

La presidenta del PP valencià (PPCV), Isabel Bonig, ha anunciat que aquest dimecres mantindrà una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a conéixer la situació "real" de la Covid-19 i traslladar-li les propostes del partit per a gestionar la pandèmia. El dia d'abans ja li ha llançat al cap del Consell una advertència: serà "dura" perquè "la lleialtat no suposa submissió total".

Bonig, que ha recordat en roda de premsa que divendres li va tornar a demanar a Puig una trobada urgent, ha retret al president que està "més interessat" en les informacions sobre el seu germà, que per "gestionar". Recentment, Competència ha sancionat empreses de Francis Puig per pactar preus per a una licitació d'À Punt.

La líder de l'oposició també ha criticat les diferències recentment evidenciades entre els socis del Botànic entorn de les mesures que cal prendre per a combatre el virus perquè donen "una imatge lamentable". Per això, ha exigit que "algú agafe el comandament" i ha recalcat que Puig, com a president del Consell, és "qui té l'acció de govern i de coordinació". "Si és incapaç" de coordinar l'acció del seu propi govern, ha manifestat, el que ha de fer és anar-se'n perquè "aquesta situació de falta de control i de gestió no es pot resistir més".

Per a la vicepresidenta, Mónica Oltra, també ha tingut paraules, i ha qüestionat que propose unes mesures més restrictives des de Compromís quan ella mateixa forma part del Consell. "És increïble", ha remarcat.

La presidenta del PPCV s'ha reunit aquest dimarts amb els alcaldes de Moncofa, Alfafar, Aiora i Benaguasil, que han denunciat que la Conselleria de Sanitat Universal no actualitza les dades sobre la pandèmia i crea l'alarma entre la població per ignorar els municipis en la gestió de la crisi sanitària. Els regidors, també del PP, s'han queixat de la falta de mitjans per a poder complir el confinament perimetral dels municipis decretat dijous.

També et pot interessar

stats