Bonig acusa Puig de disparar 2.000 euros el deute per cada valencià "mentre els frig a impostos"

"Més deute, més impostos, més col·locats amb padrins i menys inversió", aquesta és la fórmula econòmica del cap del Consell, segons la presidenta del PP.

Isabe Bonig
Isabel Bonig, durant la seua intervenció, al costat de Ximo Puig, en una imatge d'arxiu a les Corts / Rober Solsona (Europa Press)

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha denunciat aquest dimecres que "amb Puig, el deute per valencià s'ha disparat un 25%, la qual cosa suposa 2.000 euros més, mentre els frig a impostos, incrementant-los en 3.300 milions". "Més deute, més impostos, més col·locats amb padrins i menys inversió: aquesta és la fórmula econòmica de Ximo Puig", president de la Generalitat i líder del PSPV.

Així ha valorat les dades publicades pel Banc d'Espanya segons les quals el deute públic de la Comunitat Valenciana va ascendir a 50.807 milions d'euros al tancament de l'any passat, la qual cosa representa un augment del 4,89% en el conjunt de 2020 respecte a 2019.

Bonig ha criticat que això suposa "10.000 milions més des que governa", des de juny de 2015, i que "Puig haja normalitzat un deute desbocat que s'ha incrementat en 1.156 milions en l'últim trimestre de l'any i que suma ja quasi 2.400 milions l'any de pandèmia".

És a dir, "Puig ha manejat 13.300 milions més en impostos i deute que el PP i ara diu que la despesa social ha augmentat 4.600 milions", ha criticat, per a preguntar-se "on estan els 8.700 milions que falten". "Ens enganya", ha alertat.

La popular ha recordat que quan Puig estava en l'oposició "es queixava amargament del gran deute de la Generalitat i ara que governa mira cap a un altre costat". És més, ha advertit del "perill que el president estiga normalitzant un deute de 51.000 milions i un creixement del 25% perquè significa que no farà res per reduir-lo".

Per tot això, al seu judici, al govern del Botànic (PSPV-Compromís-Unides Podem) ja no li val l'excusa del finançament autonòmic. "El sistema ja fallava fa cinc anys, el que els falla és la seua gestió i el seu discurs: on deien una cosa, ara diuen la contrària", ha asseverat.

També et pot interessar

stats