Bolaños: “La tensió entre Catalunya i la resta d'Espanya ja és història”

El ministre de la Presidència ha declarat aquest diumenge en una compareixença que el govern “ha passat pàgina" i que “el futur és el diàleg”

El ministre Félix Bolaños durant la intervenció d'aquest diumenge
El ministre Félix Bolaños durant la intervenció d'aquest diumenge / Sergio Pérez (Efe)

El ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños, ha subratllat aquest diumenge que la tensió que es va viure a Catalunya i Espanya el 2017 "hui ja és història" i el futur passa pel diàleg, l'entesa i "ser capaços de mirar-nos als ulls i buscar el que ens uneix".

Així ho ha manifestat en una compareixença a Ferraz sobre la mobilització unitària que han convocat el Consell de la República, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural el 19 de gener a Barcelona, amb motiu de la cimera hispano-francesa.

"El procés sobiranista ha acabat", ha resolt el ministre, que ha afegit que "això no ho diu el govern d'Espanya ni ho diu el PSOE: ho diuen els líders independentistes" i què "qui vulga estar en el problema i no en la solució, ell veurà".

Per al govern espanyol, "s'ha passat pàgina", i hui el futur és el diàleg, és "l'entesa, és que siguem capaços de mirar-nos als ulls i de buscar el que ens uneix. I, en aquest camí, avançar", ha conclòs.

En la compareixença, Bolaños també ha acusat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, d'"intentar sembrar la por" amb un discurs de "vaticinis i profecies que no es compliran", com la celebració d'un referèndum independentista a Catalunya, i li ha recomanat fer "un exercici d'acceptació de la realitat".

També et pot interessar

stats