Bolaños sobre Feijóo: "Ja va obrir els governs autonòmics a la ultradreta"

El líder del Partit Popular afirmà este dijous que està obert a pactar amb el partit de Giorgia Meloni a Europa

Félix Bolaños, en una imatge d'arxiu
Félix Bolaños, en una imatge d'arxiu / Fernando Sánchez (Europa Press)

El ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, ha afirmat que no pot "sorprendre" que al president del PP, Alberto Núñez Feijóo, "li semble bé que el Partit Popular Europeu pacte amb la ultradreta europea quan és el que ha fet el senyor Feijóo a Espanya obrint les portes dels governs autonòmics a la ultradreta espanyola".

Així ho ha manifestat en una compareixença a València, arran d'una pregunta per les declaracions de Feijóo este dijous, en les quals va afirmar que Germans d'Itàlia, el partit de la primera ministra italiana Giorgia Meloni, no li sembla "homologable a altres partits que es consideren d'extrema dreta a Europa".

Bolaños ha assenyalat que a Espanya els pactes de PP i Vox han portat al fet que governen en les comunitats autònomes "masclistes, xenòfobs, homòfobs, negacionistes del canvi climàtic, antivacunes, extremistes de tota condició i de tot color i sabor".

En eixe sentit, ha advertit que "qualsevol vot al Partit Popular i a Vox pot suposar que hi haja en la Comissió Europea governants que siguen homòfobs, masclistes, negacionistes del canvi climàtic, extremistes de tota condició".

Per tot això, ha advertit que un acord del Partit Popular Europeu amb la ultradreta "és un risc per a la convivència i és un risc per als valors de la Unió Europea".

Segons Bolaños, en les eleccions europees del 9 de juny "ens juguem molt com a societat europea i ciutadans que defensem els valors democràtics en el nostre continent". Ha assegurat que el PSOE "representa bé els valors de la Unió Europea, fraternitat, solidaritat, justícia, integració, pluralitat, diversitat, llibertat".

També et pot interessar

stats