Bolaños creu que el nou Tribunal Constitucional té per davant la tasca de "recuperar la credibilitat"

El ministre reitera que ara "no hi ha urgència" a aprovar la proposició de llei per a modificar les majories d'elecció dels magistrats del TC

María Luisa Segoviano, César Tolosa, l'exministre Juan Carlos Campo i Laura Díez durant la seua presa de possessió com a nous magistrats del Tribunal Constitucional, aquest dilluns
María Luisa Segoviano, César Tolosa, l'exministre Juan Carlos Campo i Laura Díez durant la seua presa de possessió com a nous magistrats del Tribunal Constitucional, aquest dilluns / Chema Moya (Efe)

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha afirmat aquest dilluns que el Tribunal Constitucional té davant la tasca de recuperar el prestigi i la credibilitat que a parer seu s'ha vist "danyada" en les últimes dates.

En declaracions als mitjans abans d'assistir a la presa de possessió dels nous magistrats del TC, Bolaños celebrava a més la normalitat institucional i democràtica que suposa la renovació del tribunal de garanties.

Així mateix, sosté que queda patent que la democràcia funciona, que la Constitució es compleix i es renoven les institucions "amb total normalitat i dins del termini i en la forma escaient", ha afegit.

Així mateix, ha insistit que "no hi ha urgència" a aprovar la proposició de llei per a modificar les majories d'elecció dels magistrats del TC. Així, ha indicat que en aquesta proposició s'establia una fórmula "antibloqueig", però com ja s'ha produït la renovació, la fórmula que planteja la proposició de llei "aplicaria d'ací a bastants anys", segons ha afirmat. "Aquesta és la raó per la qual no hi ha urgència", ha afegit.

A més, ha tornat a demanar al president del PP, Alberto Núñez Feijóo que signe l'acord que Pedro Sánchez i els populars tenien ja pactat, segons ha reiterat Bolaños, per a renovar el Consell General del Poder Judicial que fa més de quatre anys que està bloquejat. "Li demane a Feijóo un exercici d'autoritat en la dreta i que signe els pactes", ha remarcat.

També et pot interessar

stats